141 total views

În aceste zile se ia în calcul modificarea legii electorale şi anume, alegerea primarilor dintr-un tur în două tururi. Deşi PNL face eforturi prin toate mijloacele posibile ca această lege să se modifice, pe de altă parte, liderul social-democraţilor iese la rampă şi face o mişcare politică uluitoare.

ciolos dragnea

Miercuri, Liviu Dragnea a şocat scena politică, declarând “că dacă se continuă demersul pentru modificarea legii elctorale, PSD poate să meargă până la boicotarea alegerilor”. Cu alte cuvinte, în ultimă instanţă, dacă liberalilor le va reuşi acest demers, PSD ameninţă cu neparticiparea la alegerile locale. Scena politică este mai bulversată ca niciodată, şi ca şi cum acest lucru nu ar fi suficient, Dragnea face un joc politic de intimidare.

În timp ce PSD ameninţă boicotarea alegerilor, liberalii au făcut şi ei o nouă mutare. Au cerut ajutor Avocatului Poporului pentru a contesta la Curte actuala lege şi ameninţă cu mişcări de stradă. Sistemul cu un singur tur favorizează de regulă primarii care sunt deja în funcţie.

Dacă legea va fi modificată şi se va ajunge la boicotarea alegerilor de către PSD, pierderea majoră nu le-ar reveni decât lor.

Se pare că social-democraţii sunt disperaţi şi nu au curajul să admită două tururi. Până la urmă, constituţional este şi un tur şi două, dar ca să vezi cu adevărat puterea unui partid, două tururi ar fi cel mai corect. Valoarea omului ales de o comunitate se vede atunci când acesta obţine peste 50% şi nu 30%. Într-adevăr, legea electorală ar trebui schimbată toată, pentru că în România, după ce ai făcut puşcărie, poţi candida la o funcţie de primar sau cu doar  3000 de voturi poţi ieşi parlamentar, lucru care nu este deloc corect sau normal. Dar ce mai este normal la noi în ţară…

La Vâlcea, PSD pierde teren în fiecare zi. 12 primari, în nici o săptămână, au bătut palma cu liberalii. Liderul Judeţean, deputatul Constantin Rădulescu nu este recunoscut de către mulţi primari pesedişti, ca fiind preşedintele pe care aceştia şi l-ar fi dorit. Au crezut prea mult în el, în promisiunile lui, dar au fost dezamăgiţi. Multe din promisiunile făcute de acesta au rămas doar simple promisiuni.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.