230 total views

Social democraţii vâlceni s-au dat loviţi la acţiunea de validare a lui Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD. Contrar obiceiului împământenit de defunctul Ion Cîlea, de a fi primii la apelul liderilor, sub comanda lui Constantin Rădulescu au decis să trateze conducerea centrală cu acelaşi sictir cu care au fost trataţi atunci când au avut nevoie de ajutorul premierului Victor Ponta.

20150709_140216

Aşa se face că săptămâna trecută, doar 76 % dintre membrii PSD Vâlcea s-au grăbit să-l valideze pe Liviu Dragnea ca viitor preşedinte al partidului, un refuz din cauza căruia baronul de Teleorman a primit doar 97 % din voturile poporului pesedist, din cei 533.000 de membri. Un pumn în plex pentru cel mai orgolios lider al PSD.

Valeriu Amza, secretar al Organizaţiei Municipale Rm. Vâlcea şi vicepreşedinte al PSD Vâlcea, nu crede că organizaţia vâlceană va fi pusă la ,,zid” de noul lider, procentul obţinut fiind considerat unul foarte bun ţinând cont de vremea de afară şi vremurile la care au fost supuşi cei din teritoriu.
,,Nu cred că vom fi sancţionaţi pentru că procentul a fost destul de bun – 76 %, vremea a fost rea şi oamenii nu au ieşit la vot din cauza asta. Cred că a fost un procent destul de mare şi sper să-l obţinem şi la alegerile de anul viitor. Ne-am clasat în a doua jumătate a clasamentului.”, a afirmat Amza.
Secretarul PSD Rm . Vâlcea a explicat şi de ce a avut nevoie Liviu Dragnea de acest tip de validare care aduce cu cultul personalităţii.
,,Alegerea preşedintelui prin votul tuturor membrilor este prevăzută de statut dar a mai fost folosită o singură dată, în mandatul lui Mircea Geoană. Este şi un mod de a mobiliza activul de partid şi procentul de 97% obţinut de dl. Dragnea a demonstrat că partidul este pregătit pentru alegeri, pentru că au răspuns prompt. Liviu Dragnea ar fi căştigat oricum alegerile în partid chiar dacă ar fi avut un contracandidat, cu un scor puţin, dar le-ar fi câştigat pentru că este o persoană foarte activă şi ştie cum să mobilizeze oamenii”, a precizat Valeriu Amza.
Cu Liviu Dragnea la conducerea partidului, vicepreşedintele PSD Vâlcea consideră că premierului Victor Ponta îi mai rămâne doar o carieră de parlamentar de Prahova, baronul fiind hotărât să-l trimită la originile politice, la deputăţie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.