Loading

…sau îi ține trena. Nimeni pe stradă, nimeni nu verifică puținele zone vulnerabile care au mai rămas de controlat. Cu alte cuvinte, activitatea polițiștilor nu este atât de aglomerată, iar ei sunt în număr destul de mare, pentru puținul care mai este la ora actuală accesibil. Mai mult, au în subordine, în perioada de stare de urgență, Poliția Locală de care ne împiedicam zi de zi și acum unul nu este pe stradă.

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 din 21.03.2020 – privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19

Art 2 este încălcat de Mircia Gutău, astăzi 24 martie 2020

Art. 2.

(1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţiepublică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

IPJ Vâlcea îi ține sau nu spatele primarului Gutău?

Ordonanța Militară este cât se poate de clară, iar Primăria condusă de Gutău emite 2 comunicate care se contrazic în ceea ce privește Centrul Comercial Dovali. Primul comunicat este în concordanță cu O.M., al doilea nu, pentru că edilul s-a răzgândit. În Dovali, astăzi ora 16.00, erau deschise societăți care vindeau alcool, plastice, țigări, și detergenți.

Domnule Primar Mircia Gutău, Ordonanța Militară este mai presus de orice decizie a Primăriei, iar dacă cineva o încălcată trebuie amendat. IPJ Vâlcea aveți dovada că primarul încalcă O.M., l-ați amendat, sau îl veți amenda? Sigur Nu! Cine are curaj să se ia de Gutău?

Ni se cere rigurozitate, să respectăm restricțiile, nouă cetățenilor, și că pedepsele cresc, dar pentru autorități acest lucru nu este valabil, cel puțin pentru Mircia Gutău care încalcă Legea și Poliția acceptă!

Agenții care astăzi au avut deschis, în Dovali, sunt firme protejate de Gutău Mircia? Ce interese are edilul față de acești agenți care încalcă legea și pentru care a schimbat linia comunicatului 2?

Publicăm din nou comunicatele remise de Primărie!

Duminică, 22 martie decide și publică:

„Reuniune de urgenţă la Primăria municipiului după Ordonanţa militară nr. 2/2020: măsurile adoptate

Ca urmare a Ordonanţei militare nr. 2/2020 adoptată sâmbătă seara, primarul Mircia Gutău a convocat duminică la prânz o şedinţă operativă de urgenţă în urma căreia s-au luat mai multe măsuri în consecinţa actului normativ emis de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, în vederea eliminării zonelor în care se înregistrează prezenţa oamenilor în număr mare, s-a dispus închiderea Complexului Comercial ”Dovali”, precum şi a tuturor automatelor de cafea de pe domeniul public al municipiului. În ceea ce priveşte transportul în regim de taxi, se va avea în vedere ca în fiecare taximetru să nu fie mai mult de două persoane, în afara şoferului. S-a demarat, totodată, stabilirea unei proceduri prin care locuitorii municipiului cu vârsta de peste 65 de ani şi fără aparţinători să poată fi evidenţiaţi şi sprijiniţi în perioada următoare pentru efectuarea cumpărăturilor de strictă necesitate, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să-şi părăsească domiciliile. În vederea stabilirii şi a altor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, luni, 23 martie, a fost convocată o nouă reuniune a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea”.

Luni, 23 martie decide și publică:

„Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suspendări sau restrângeri ale activităţilor comerciale: Dovali, Bazar PT3 Ostroveni, zonele comerciale non-stop din str. Mihai Viteazu şi din zona ”Tic Tac”

Întrunit luni, 23 martie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea a dat mai multe dispoziţii în consecinţa Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, dar şi a propunerilor desprinse din întâlnirea de duminică convocată de primarul Mircia Gutău. Una dintre măsurile luate în vederea eliminării aglomerărilor umane vizează activitatea comercială din zona Dovali, care se suspendă cu excepţia unităţilor care vând produse alimentare şi au posibilitatea unui acces separat al clienţilor sau a standurilor care comercializează exclusiv produse de curăţenie sau dezinfecţie. De asemenea, se suspendă complet activitatea comercială din Bazarul de la PT3 din Ostroveni. În ceea ce priveşte pieţele agro-alimentare Centrală, Nord şi Ostroveni, activitatea se va desfăşura în continuare, dar, prin intermediul salariaţilor Pieţe Prest SA – entitatea care le administrează – nu se va permite accesul simultan a mai mult de 20 de clienţi. Tot din acelaşi raţiuni de promovare a măsurilor de distanţare socială s-a hotărât şi închiderea tuturor automatelor de cafea amplasate pe domeniul public – sau pe cel privat cu deservire spre exterior – şi s-au luat măsuri în ceea ce priveşte zonele comerciale cu activitate non-stop – de la intersecţia străzilor Mihai Viteazu şi Matei Basarab sau de la ”Tic Tac” – care vor trebui să-şi întrerupă activitatea la ora 22.00. În plus, s-a instituit ca taximetrele să nu poată transporta mai mult de două persoane (clienţi), măsură valabilă şi pentru autovehiculele ce fac transport în afara localităţii”.

Dovali, Mircia Gutău se încadrează lejer la art 2 din O.M – „Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici” și nici NU „utilizează utilităţi adecvate”.

De ce sunt două comunicate?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.