2,793 total views

Și avem 23 de consilieri locali care, cu excepția unora, votează ca habarniștii pentru că nu citesc, se duc acolo doar pentru a-și lua indemnizația. Pentru a câta oară trebuie să demonstrăm că Gutău nu face nimic fără să mintă, să înșele, să fure, să jignească, să se răzbune, toate pentru bună starea lui și a celor care-l înconjoară?

Prin HCL 360/2019 Consiliul Local a aprobat acceptarea donației imobilului teren, în suprafață de 1052 mp, situat în Râmnicu Vâlcea, punctul „Lângă Blocuri”, ce face parte din suprafața de 16.100 mp, ce aparține cetățeanului Zinelli Daniel Ștefan, cu destinația de drum public, amenajarea acestuia cu utilitățile necesare urmând a fi efectuate funcție de resursele alocate în bugetul local pentru această destinație.

Acum, potrivit hotărârii mai sus menționată, a fost împuternicit Administratorul Public – Ghibirdic Alexandru – să semneze actul de donație în formă autentică. Între timp, prin dispoziție de primar, lui Ghibirdic, în aprilie 2020, îi încetează contractul de management, care data din luna mai 2017, Gutău scoțându-l din uz pentru a-l înlocui cu tânărul pensionar Gogîrnoiu, un „as” al finanțelor.

Potrivit „Referat de Aprobare”, observăm că, din noiembrie 2019 și până în prezent, proprietarul terenului oferit spre donație – Zinelli Daniel Șerban – „nu a finalizat documentația tehnică de dezmembrare în vederea înscrierii în Cartea Funciară a terenului oferit spre donație și închirierii actului de donație în formă autentică”. Pentru toate acestea este necesară adoptarea unei hotărâri de modificare a Art 2 din HCL 360/2019, în sensul desemnării altei persoane pentru semnarea actului autentic. În concluzie, se împuternicește primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, ca personal sau prin persoane desemnate să semneze actul de donație în formă autentică.

Și vedem că noul administrator public Gheorghe Gogîrnoiu ori nu are aceleași atribuții pe care le avea Ghibirdic ori nu vrea să se bage să semneze actul de donație. Frate, frate, dar brânza e pe bani! Poate o fi mirosit și el abuzul administrativ de care Gutău dă dovadă, zi de zi, și poate bate în retragere. Iar dacă ne luăm după zvonuri, cum că „gogu” îi pregătește prietenului său, primarul, o trădare, și vedem că nu se bagă să semneze actul de donație, poate zvonurile nu sunt degeaba.

Cine minte în actele publice pe care CL trebuie să le voteze?

Avem două variante: ori cei care întocmesc proiectele sunt incompetenți ori Gutău îi obligă să mintă. Din două una. De ce spunem asta? Pentru că noi am verificat și am văzut că documentația tehnică și juridică de dezmembrare este făcută din februarie.

Totul este finalizat prin documentația tehnică de dezmembrare, în decembrie 2019, adică imediat. Mai mult, informațiile acestea fiind publice, oricine poate scoate Cartea Funciară pentru nr. cadastral 56.729 și va vedea că numărul aparține celor 1052 mp donați Primăriei Râmnicu Vâlcea, de Zinelli, în noiembrie 2019. Deci, documentația tehnică este finalizată din decembrie, iar cea juridică din februarie 2020.

Pentru faptul că actul de dezmembrare nr 478/12.02.2020 (deci, 6 luni de când s-a finalizat cel tehnic și 8 luni cel juridic), pentru imobilul-teren în suprafață de 1052 mp, care face obiectul donației pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, nu a fost făcut la notar Gutău Mariana, ci la alt notar public, poate ăsta e motivul pentru care „nu se știe” că documentația este finalizată de acum 6 luni. Totuși, cu verificarea pentru întocmirea corectă a unui proiect de hotărâre, pentru că angajații Primăriei au acces la informații, cum rămâne?

Mai mult, Zinelli a finalizat inclusiv dezmembrarea diferenței de 15.048 mp în alte 2 loturi, cu cărți funciare separate. Deci, omul are totul perfectat, din verificările noastre pe informații publice și plătite. Și dacă vrea mâine poate să vândă către Lidl tot ce are, nu doar lotul de 7000 mp pe care l-a dezmembrat special pentru construcția magazinului, ci inclusiv suprafața donată Primăriei.

Ceva e putred aici și clar mirosul este în curtea Primăriei și în nici un caz a donatorului Zinelli. De ce în „Referatul de Aprobare” suntem informații că „până la această dată proprietarul nu a finalizat documentația tehnică de dezmembrare în vederea înscrierii în Cartea Funciară”, în condițiile în care vedem public că dezmembrarea este finalizată prin Cartea Funciară nr 56.729, pentru suprafața de 1052 mp donație?

Să urmeze un refuz din partea Primăriei, pentru această donație, și ăsta să fie motivul pentru care se solicită CL, acum, să aprobe modificarea Art.2 a HCL 360/2019, pentru că de fapt nu are cine să semneze anularea donației? Altfel, care să fie motivul proiectului de hotărâre dacă, potrivit datelor emise de Primărie, Zinelli nu a finalizat documentele de înscriere în Cartea Funciară? Cine se grăbește să semneze și ce?

De ce să fii mințit Gutău – inițiatorul proiectului, Maria Feroiu – director executiv și Adina Gruițoiu – șef serviciu, ambele semnatarele documentului „Referat de Aprobare”? Încă o dată vedem că cei care au întocmit proiectul ori sunt cu adevărat incompetenți ori sunt obligați să mintă, mai ales că au acces la orice bază de date și puteau verifica, exact cum am verificat și noi! Contracost!

Să nu uităm că Zinelli când a formulat oferta de donație pentru terenul în suprafață de 923 mp, inițial, și nu 1052 mp, care să primească destinația de drum public pentru asigurarea accesului tuturor locuitorilor din zonă, inclusiv a dumnealui, a condiționat municipalitatea de a-l amenaja corespunzător acestei destinații, cu utilitățile necesare, în termen de maxim trei ani de la acceptarea prin act autentic a ofertei de donație.

Municipalitatea îi transmite lui Zinelli că nu este de acord cu condiționarea ofertei de donație, amenajarea drumului public cu utilitățile necesare urmând a fi efectuate funcție de resursele alocate în bugetul local, și nu în trei ani, cum solicitase Zinelli, de la acceptarea actului de donație. Mai mult, municipalitatea îi solicită inclusiv suplimentarea suprafeței de teren corespunzătoare realizării lățimii drumului și anume de 7,0 mp.

Concluzia?

Vedem pretențiile municipalității, adică ale lui Gutău, că prioritățile doar el le stabilește și nimeni altcineva. Toți îl știm cum acționează, dacă nu îi iese ceva nu face tranzacția. În cazul de față se pare că nu a căzut la „pace” cu donatorul Zinelli, asupra părții lui de bani și proiectul s-a blocat. Pe Gutău îl doare sufletul să știe ca proprietarul Zinelli își crește valoarea terenului dacă el acceptă donația și realizează strada cu toate utilitățile. Gutău își vrea partea, nu suportă să iasă în pierdere. Deci, Zinelli până nu cade la „pace” cu Gutău, mai precis pe valoarea șpăgii, proiectul nu merge înainte. Prioritățile, cum spuneam, el le stabilește, Gutău. Dacă el are un câștig, încep lucrările, dacă nu, nu. Adică eu te umplu de bani cu Lidl, îți trag utilitățile și eu nimic…??

 

DOCUMENTE PUBLICE CARE CERTIFICĂ CE SPUNEM

6._Proiect_de_hot._modificare_art.2_la_HCL_360_din_2019

Punctul_6_raport

15.Proiect_de_hot._acceptare_donatie

Extras_Informare_50453

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.