Loading

Articolul „ANNABELLA – haos în prezentarea datelor de expirare a produselor și minciuni „aruncate” de angajați”, a avut un efect pe care nu l-am căutat, și nu-l așteptam, dar care m-a surprins (7000 vizualizări într-o zi, 140 distribuiri din fb). Mi-a demonstrat câți vâlceni/clienți sunt nemulțumiți de serviciile oferite de acest retailer promovat la rang de corectitudine.

95% din comentarii au fost negative

Proprietarii acestui mare lanț de magazine sunt acuzați că „țin salariile pe loc”, că „se muncește ca la stăpân, iar dacă îți ceri drepturile ți se spune să pleci că la ușă așteaptă alții”, dacă vrei să pleci „nu se poate cu șomaj doar cu demisie după ani de muncă”. Despre prețuri comentatorii spun că „se schimbă cum vor, cumperi cu un preț iar peste o oră aceeași marfă are alt preț” sau că „prețul de la raft nu este și cel de pe bonul fiscal, am sesizat de multe ori dar degeaba, doar își cer scuze și dau vina pe calculator ”.

Un alt comentariu care ne-a atras atenția face referire la faptul că „în orice țară civilizată magazinele din gama aceasta ar rezista foarte greu, probabil că aici au reușit să-și facă „tovărășiile”, necesare, la angajații lor nu putem avea mari așteptări, au salarii mizerabile, pur și simplu își bat joc de ei, până nu o să avem investitori serioși în Vâlcea, nu o să vedem nimic pozitiv”.

O angajată spune că „ noi angajații nu stăm 8 ore în picioare, 14 ore în picioare, și nu cred că e vreo fată care să îi convingă să nu stăm pe un salariu minim pe economie, numai noi știm cum e acolo, dacă am fi mai uniți poate nu ar mai fi așa, dar nu ai cu cine pentru că le este frică că rămân fără servicii, dacă îți iei și tu o pauză să mănânci te vede pe cameră și sună să treci la treabă, eu știu ce este acolo, ei deschid magazine peste magazine, dar personal nu au și stăm câte trei fete pe un magazin, nu facem față și ei nu gândesc că poate noi mai avem copii acasă, îi interesează doar pe ei să își schimbe mașinile, asta e realitatea”. Și am prezentat doar câteva comentarii pe care le-am selectat din sutele care există. Toate sunt publice.

Produse aproape expirate la un loc cu produse „bune”, dar nu știm sigur…

Am spus în articolul anterior că totul a plecat de la haosul, sesizat personal, la vitrina cu brânzeturi, unde etichetele erau șterse sau conțineau date incorecte menționate pe ele. Am vrut să cumpăr o bucată de brânză, iar după ce m-am decis, angajata mi-a cântărit-o, mi-a etichetat-o și în final mi-a înaintat produsul. Când am luat produsul ambalat, m-am uitat pe etichetă să văd ce cost are și surpriză, pe etichetă era specificat „expiră la :…”, atât ! Abia atunci am sesizat haosul informațiilor afișate la această vitrină. Atunci am început să mă uit mai atent și am văzut că brânzeturile aveau termene de expirare, pe „etichetele” negre speciale, august, noiembrie, decembrie 2021 !!! Acasă, în frigider o bucată de brânză cumpărată nu rezistă o lună de zile. Nu rezistă !!! La Annabella, brânzeturile expuse în vitrină observăm că rezistă și 9, 10, 11 luni !!!

Am cerut explicații și am primit !

„Fata este nouă, o pregătim pentru Budești (am văzut, învață să înșele), nu a apucat să schimbe etichetele (nici gând nu aveau pentru așa ceva)…da, expiră la data menționată, e corect scris”. Am solicitat prezența șefei de magazin. Și a venit. Aduceți, vă rog, cutia pentru brânza x, pentru brânza y, pentru brânza z ! Cât a încercat să mă convingă de datele existente ca fiind corecte, nu a reușit ! Pe cutii termenele de expirare erau cu totul altele. De exemplu, pentru termenul din decembrie pe cutie era iulie, s.a.m.d. Mai mult, cutiile erau desfăcute, termenul de valabilitate, odată deschisă cutia termenul de valabilitate este mult mai scurt și sigur șefa de magazin și angajatele știu și ele acest lucru.

În timp ce așteptam să vină șefa de magazin, una din angajate a început să strângă etichetele negre. Am întrebat-o: de ce le iei ? Ai spus că termenele de garanție sunt corect afișate ? I-am zis, să le lase la locul lor. Degeaba ! Le strângea de zor..erau „corecte” !!!

Îmi cumpăr o cutie de brânză Făgăraș, iar termenul de expirare este 25 februarie. Dacă o desfac pe 10 februarie și mănânc jumate din ea, iar restul cutiei o bag în frigider, ține încă 15 zile că așa scrie pe cutie ??? Exclus! În maxim 5 zile acest produs iși schimă forma, deci nu mai este bun ! La Annabella, produsele desfăcute rezistă 10, 11 luni !!!

Șefa de magazin, când a văzut că mai rău se încurca în explicații, mi-a întors spatele și a plecat, fără nici cel mai mic cuvânt adresat. Să fi spus măcar – „ne cerem scuze pentru situația creată, vom remedia cele sesizate, ne cerem scuze, vă mulțumim că ne-ați sesizat, mai greșim și noi…ceva, acolo. Nimic ! Și poate înțelegeam ! Dar, uite ! Poate e mai bine că mi-a întors spatele și m-a enervat prin comportamentul afișat. Altfel, nu mai verificam, nu mai luam atitudine și acest mare retailer rămânea în continuare cu promovarea de calitate maximă. Noi rămâneam în continuare, înșelați !

Din punctul nostru de vedere, acest retailer are mari probleme interioare, dar ele pot fi descoperite doar dacă noi, cumpărătorii, ne implicăm mult mai mult și verificăm absolut tot ceea ce punem în cărucior. Delăsarea noastră i-a făcut milionari, delăsarea noastră i-a lăsat să schimbe angajații ca pe șosete, delăsarea noastră i-a făcut să aibă o atitudine urâtă față de clienți. Noi suntem de vină, nu ei ! Ei au văzut că merge și au continuat ! Noi, acum, în al 12-lea ceas, vedem ce fac și trebuie, ușor, ușor să stopăm aceste nereguli. Verificați ce cumpărați ! Sunt banii voștri !

ETICHETE NEGRE MODIFICATE

ETICHETĂ NEAGRĂ MAI MULT ȘTEARSĂ, INDESCIFRABILĂ

ETICHETA NEAGRĂ CU DATĂ DE EXPIRARE DECEMBRIE 2021

EXPIRA LA…..NU ESTE OBLIGATORIU A FI TRECUT, SPUNE ANGAJATA…NE MULȚUMIM CU DATELE DE PE ETICHETA NEAGRĂ, OBLIGATORIU TREBUIE SĂ ȚII MINTE CE ERA SCRIS ȘI SĂ O CONSUMI CA ATARE…

 

ETICHETELE NEGRE DEJA SĂLTATE DIN FAȚA PRODUSELOR

 

APROPO, SUNT LEGALE ACESTE ETICHETE CARE SUNT ȘTERSE CUM VOR ȘI CÂND VOR ? CINE GARANTEAZĂ CĂ CE SCRIE PE ELE SUNT DATE REALE ? ATUNCI CÂND AI POSIBILITATEA A SCHIMBA, CU CRETA, ETICHETA, DPNDV DATELE NU SUNT REALE ȘI CLIENTUL POATE FI ÎNȘELAT EXTREM DE UȘOR !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.