63 total views

Ce să zic… Îţi trebuie o doză considerabilă de tupeu, ca să spui zâmbind, tu, Zgonea, „colegul lui Mihai Viteazul” şi deţinătorul patentului unora dintre cele mai năucitoare perle de logică şi de stilistică a discursului, că „noi – adică NOI, PSD-ul – îi spuneam lui Antonescu, Dorel…”.

Dintr-un motiv sau altul, Crin Antonescu a abandonat „cursa prezidenţială”, renunţând, totodată, şi la postura de lider intermiar al PNL. Eu zic că s-a grăbit în ceea ce priveşte interimatul. În privinţa candidaturii pentru Cotroceni, a ales corect, chiar dacă susţine că era pe val în preferinţe, că măsurătorile sunt mincinoase, şi că s-a dat la o parte ca să înlesnească, astfel, nominalizarea rapidă a unui candidat unic al dreptei la preşedinţie.

Că era cel mai tare în sondaje, nu cred. Că era agreat de partenerii externi ai României – europeni sau de peste Ocean -, iar nu cred. Că încearcă să-i înlesnească drumul lui Iohannis spre Cotroceni, aici, cu toţii, suntem de acord.

La urma urmei, Antonescu e un politician rezonabil, chiar dacă promisiunile amicului Ponta i-au „flambat” imaginaţia preţ de vreo doi ani. În timp, omul s-a convins că nu e decât un instrument de campanie, menit să sporească credibilitatea PSD în faţa alegătorilor nehotărâţi şi a electoratului liberal. De aici, şi disperarea liderilor social-democraţi de a îmbălsăma cadavrul USL, ca să-l plimbe Tăriceanu cu dricul prin oraş.

Dincolo de toate, indiferent de cauză, gestul fostului lider liberal a arătat a reacţie de om civilizat, care nu stă, rânjind, înfipt cu colţii în tapiseria taburetului de preşedinte.

Bun! Acuma, a făcut-o, a făcut-o, asta e! Numai că decizia a avut efectul exploziei unei grenade mici, de mână, aruncată în curtea gospodarului Zgonea. Suflul a pulverizat pereţii privatei şi l-a lăsat pe om cu pantalonii-n vine. Auzind de decizie, acesta a spus, abulic, ca Domiţian la Dunăre: „Sufăr…”, şi a urmat – „Gestul lui este absolut jenant pentru un politician. Arată caracterul instabil al acestui cetăţean al României (…) Era normal să nu mai candideze la alegerile prezidenţiale, dacă proiectul USL s-a destrămat…”.

Hodoronc- tronc!……mai mult aici

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.