221 total views

Gutău nu știe ce răspunde în adrese! Așa e când îl lași pe viceprimar să semneze în locul tău, te faci de râs! Gutău declară că-și face stație de sortare la Fețeni, Feroiu scrie că nu se poate, iar Vețeleanu semnează…ca primarul!

Insistă Mircia Gutău și ne anunță în premieră că nu-l mai interesează ce vor să facă cei de la Romprest în strada Constructorilor nr. 18, dacă până acum nu au fost în stare și că va începe demersurile necesare pentru a-și crea în regie proprie stație de sortare.

Municipiul Râmnicu Vâlcea are stație de sortare la solicitarea primarului din 2009 – nimeni altul decât Mircia Gutău – când printr-o adresă transmisă către operatorul local Urban – le pune  acestora în vedere ca ”pentru buna desfășurare a activității de colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Râmnicu Vâlcea să urgenteze achiziționarea unei stații de sortare” și clar pentru a deservi orașul, că altfel pentru ce? Mai mult, în perioada 2010-2015 chiar asta a făcut, a îndeplinit cu succes cerințele solicitate de către edil. Ținând cont de toate aceste afirmații, mai puteți spune că orașul nu are stație de sortare?

Stația operatorului local, Urban, este autorizată și dimensionată pentru a deservi tot orașul, așa figurează în acte. Forma de proprietate a unei stații de sortare poate fi 100% privată, așa cum poate să fie 100% a orașului sau jumate-jumate, iar în cazul nostru această stație este 100% privată, dar de utilitate publică, adică în interesul cetățeanului. Societatea s-a conformat, și-a făcut stație, din 2010 până în 2015 a funcționat corect conform solicitărilor cerute și dintr-o dată nu mai merge…

Cinci ani de zile municipiul, prin solicitarea adresată operatorului, s-a servit de această stație si acum dintr-o dată Gutău spune că nu are stație de sortare și o să urgenteze să-și facă propria stație. Care este interesul să faci o investiție peste altă investiție? De ce nu apelați la stația existentă? De ce ai mai băga milioane de euro în altă stație de sortare când poți să te duci să-i propui proprietarului stației de la Stolniceni, printr-un parteneriat, să-ți facă o facilitate, un preț bun sau poate să o cumperi dacă chiar vrei stație de sortare? Am mai spus-o și în alte articole că stația de la Stolniceni asigură peste 30.000 de tone cu posibilitate de extindere până peste 40.000 de tone. De ce treceți direct la noi investiții?

Cât despre amplasarea acesteia în zona Fețeni, chiar dumneavoastră ne-ați răspuns într-o adresă că  – ”la depozitul Fețeni nu va fi amplasată nici o stație de sortare”.

Agenția de Mediu va trebui să autorizeze, cât de curând,  stațiile inaugurate recent, Râureni și Brezoi.

Stația de la Râureni va deservi  Zona 3

  • 1 municipiu: Râmnicu Vâlcea;
  • 5 oraşe: Băbeni, Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Ocnele Mari;
  • 20 comune: Bărbăteşti, Berislăveşti, Budeşti, Bujoreni, Buneşti, Costeşti, Dăeşti, Frânceşti, Goleşti (Drăgăneşti), Mihăeşti, Muereasca, Oteşani, Păuşeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Pietrari, Runcu, Sălătrucel, Stoieneşti, Tomşani, Vlădeşti;

Si va cuprinde: depozit Fețeni, stație compost Râureni și stație sortare Râureni

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.