106 total views

După 2 (două) luni, am intrat în posesia unui document pe care l-am primit de la Administrația Fondului pentru Mediu și care atestă că din 53 depozite ecologice existente în România numai 11 au depus declarațiile conform legii, către această instituție.

DESCHIDE – raspuns AFM martie 2017

DESCHIDE – raspuns AFM aprilie 2017

DESCHIDE – raspuns final AFM 2017

Sumele totale datorate bugetului statului de către cele 11 depozite care au depus declarațiile se ridică la suma de 12. 176. 990,00 lei pentru luna februarie. Având în vedere că, actualmente, conform documentului, 42 de depozite de deșeuri nu au depus declarația de plată a taxei de depozitare, înseamnă că, de la 1 ianuarie și până în present, doar 1 din 5 depozite de deșeuri exisente în România a respectat OUG 196/2005 art.9 lit.c., adică a depus declarații de plată la AFM.

Prin comparație, dacă pentru 11 depozite sumele datorare bugetului statului pentru taxa de depozitare se ridică la 12. 176.990,00 lei, apreciem că pentru restul de 42 de depozite, care nu au depus declarații, valoarea totală a obligațiilor de plată la bugetul statului pentru taxa de depozitare se ridică la aproximativ 46 milioane lei. (10 mil euro). Și acestea sunt obligațiile de plată LUNARE cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Mergând mai departe și aplicând aceeași formulă de calcul rezultă că evaziunea fiscală totală realizată prin nedeclararea obligațiilor de plată la bugetul de stat pentru taxa de depozitare de către administratorii celor 42 de depozite de deșeuri se ridică la, pentru primul trimestru din 2017, uriașa sumă de aproximativ 30 mil euro.

În acestă situație se pun următoarele întrebări:

De ce numai 11 depozite din totalul de 53 existe în România au depus declarațiile conform OUG 196/2005?
De ce organele de control abilitate ale statului nu iau măsurile legale care se impun împotriva celor 42 de depozite care împreună au produs această uriașă gaură în bugetul statului?

Așteptăm reacția autorităților și poate chiar un răspuns!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.