391 total views

…pentru că se refuză plata facturilor pentru serviciul prestat și vor suferi în acest sens inclusiv cei care au contract.

Bogdan Ștefan, primarul orașului Băbeni, de luni 15 iulie, rămâne fără serviciul de salubrizare pentru că nu a găsit o soluție de achitare a facturilor către operator, iar aceștia refuză în lipsa plății să mai activeze pe raza orașului.

Dintr-un schimb de adrese între cele două entități, reiese că, deși în urma comunicărilor purtate în ultimele 3 luni în care inițial a acceptat condițiile de colaborare, acum Primăria Băbeni refuză plata facturilor pe mai și iunie 2019. În consecință, neexistând nici o variantă prin care operatorul poate continua prestarea serviciilor de salubritate în orașul Băbeni, fără să aibă posibilitatea să-și încaseze contravaloarea acestora, sistează activitatea. Mai mult, adresa remisă către UAT Băbeni din partea Urban SA constituie și preaviz de încetare a serviciilor de salubritate pentru toți utilizatorii cu contract – persoane fizice, juridice, instituții – situați pe raza orașului. Tot în acest sens, Autoritatea publică locală este informată că operatorul a demarat și procesul de recuperare în instanță a tuturor sumelor datorate, plus accesoriile aferente.

„Nu pot să plătesc din banii primăriei, să particip la profitul unei societăți. N-am voie din bugetul local. Am instituit taxa de salubrizare și am stabilit cu Urban că atunci când strângem din taxă returnăm către ei, dar noi acum suntem în plin proces de strangere a taxei, de informare, notificarea oamenilor care nu au contracte, dar ei au luat hotărârea că de luni nu mai vin. Nu ne permite legea bugetului să facem așa ceva. Luni avem întâlnire la Prefectură cu conducerea societății și cu domnul prefect, luăm măsuri…că nu putem să lăsăm să nu se ia gunoiul..vă dați seama e…trebuie să dau 36.800 lei pe lună și e o sumă mare… dacă codul fiscal mi-ar permite să dau din bugetul local ar fi bine…dar sunt mulți bani…acum fac o informare scrisă către populație…dar e o procedură groaie….poate găsim o soluție să rezolvăm…nici nu mă gândeam că în urma atâtor discuții cu cei fără contracte nu vin să le facă, da rei nu au nici un stres…zonă vulnerabilă este populația de la blocuri și nici nu pot să-i monitorizez pe cei care vin noaptea și aruncă…am vorbit și cu șoferul de la Urban și i-am spus că cei care nu respectă și nu aruncă doar gunoi menajer, să nu îl ia…și vorbim de cei care au contracte, dar ce facem cu cei care nu au”…, în mare asta ne explică Bogdan Ștefan, edilul orașului Băbeni.

Deși în adresa remisă de operatorul Urban, către UAT Băbeni, se specifică faptul că în conformitate cu prevederile Legii 101/2006 modificată prin Legea 99/2014, art 26, alin 2: „autoritățile administrației publice locale au obligația să instituie taxe speciale, conform prevederilor alin 2, lit. c) și să deconteze lunar operatorului, direct din bugetul local, contravaloarea prestației efectuate la utilizatorii fără contract”, primarul Bogdan Ștefan susține că legea bugetului nu-i dă voie să participe la profitul unei societăți.

De fapt, edilul nu vrea să recunoască, în opinia noastră, că îi este greu să ia acum din buget astfel de sume ce i-ar fi necesare clar la anumite investiții, reparații, achiziții, etc, în condițiile în care de la populație le va recupera cu foarte multă greutate sau poate chiar deloc.

Așa cum edilul ne-a menționat, luni 15 iulie, va avea o întâlnire la Prefectura Vâlcea cu reprezentantul societății de salubritate și prefectul, dar nu știm cu ce ar putea Marin Florian să-l ajute, în condițiile în care un serviciu prestat trebuie clar și plătit.

„Atunci, când primarul va strânge taxa de la populație și va avea bani să plătească serviciul prestat, atunci vom ridica și noi gunoiul. Adică eu ca operator ce să fac, ridic gunoiul acum și aștept să mă plătești când? Eu ce le spun angajaților, munciți azi și vă plătesc când o să strângă primăria banii de la populație?”, ne spune reprezentantul Urban – Dan Ceaușescu

Notificare –  PDF

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.