142 total views

Violeta Bică şi Cristina Orădean sunt acuzate de luare de mită şi abuz în serviciu după ce au pensionat contra cost câteva sute de persoane. Procurorii susţin că 90 % dintre persoanele care au trecut prin cabinetele celor doi medici au fost diagnosticate în mod nereal cu diverse afecţiuni psihice. În acelaşi dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este cercetat şi un agent de politie din cadrul IPJ.

foto/publipro.ro

În urma percheziţiilor care au avut loc marţi, în 17 locaţii, printre care şi Spitalul Municipal Drăgăşani, Violeta Bică, medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Cabinetului de expertiză medical Drăgăşani, din subordinea Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, şi medicul psihiatru Cristina Orădean au fost reţinute pentru 24 de ore. În această după-amiază, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor două. “În perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015, inculpata Bică Violeta, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Cabinetului de expertiză medical Drăgăşani, din subordinea Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, a pretins şi primit de la un număr de 217 persoane, sume de bani sau bunuri în îndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru a asigura pensionarea pentru incapacitate de muncă a unor persoane, chiar şi cu încălcarea dispoziţiilor legale, pentru a dispune încadrarea în grade de invaliditate superioare celor iniţiale, pentru a asigura în continuare încasarea pensiei pentru incapacitate de muncă cu prilejul revizuirilor periodice, dar şi pentru eliberarea certificatelor medicale de invaliditate pentru ca persoanele solicitante să beneficieze de ajutor social”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Potrivit procurorilor, o parte din bani au ajuns la medicul psihiatru Cristina Orădean care întocmea, în fals, actele medicale necesare încadrării-menţinerii în grade de validitate. Oamenii legii susţin că peste 90 % dintre persoanele care beneficiază de pensii pentru incapacitate de muncă au fost diagnosticate în mod nereal cu diverse afecţiuni psihice.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate marţi, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Violeta Botoran, pentru complicitate la dare de mită şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, Maria Ivănescu Vlăducu, pentru dare de mită şi faţă de Roxana Elena Ştirbu pentru complicitate la luare de mită în formă continuată. De asemenea, un agent de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea, Onuţ Marian, este cercetat în dosarul medicilor şpăgari. Poliţistul este învinuit de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la dare de mită, el fiind pus la dispoziţie de conducerea IPJ.

sursa/adevarul.ro

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Ce să mai zicem de dr. Ilie Petrscu. Păi șpăgarul ăsta nenorocit a pensionat tot județul pe sume uriașe. Zilele trecute a bătut-o pe doctorița Trăistaru, care și-a prezentat demisia din SJU Vâlcea. Rușine măi nemernicule. Știți că boul ăsta nu poate justifica 500.000 de mii de euro, conform ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.