Loading

…chiar de marea masă a populației care zilnic ne informează despre ceea ce ei aud, văd și cunosc. Aproape că nu mai miră pe nimeni cum se angajează activul politic PSD/PER/PNL în județul Vâlcea. După fiecare campanie electorală, vedem cum doar lipitorii de afișe ajung în instituțiile statului, unii chiar pe funcții de conducere, iar colaboratorii șefilor dau examene să rămână unde sunt sau să urce în grad profesional, pentru un venit salarial mult mai mare. Legea permite acest lucru !

În acest sens, instituția care administrează tot județul scoate la concurs postul de director general, la departamentul fonduri externe, concurs la care se înscrie, așa cum bănuiam, doar un singur angajat din Consiliul Județean. E clar ! În Vâlcea/Râmnicu Vâlcea nu mai există oameni pregătiți pentru astfel de funcții, iar dacă sunt se pare că nu vor salarii de 20.000 lei/lună. Sau nimeni nu a avut voie să se mai înscrie !?

Cu doar 3 zile înainte de proba scrisă, „comisia” de concurs ne dă dovada și dă publicității anunțul de selecție a „dosarelor admise” pentru postul de director, la departamentul fonduri externe.

În urma verificării modului de îndeplinire de către candidați a condițiilor legale de participare la concursul de promovare organizat, în data de 27 mai 2021, pentru ocuparea funcției publice de conducere vacanțe de director general la Direcția Generală Programe și Relașii Externe, din cadrul aparatului de specialitate al CJ Vâlcea, comisia de consurs a constatat că sunt îndeplinite condițiile legale și a selectat dosarele de înscriere ale candidaților”.

Nu vă supărați, care candidați ?

Clar condițiile de înscriere la concurs au fost după chipul și asemănarea unei singure candidate, simpatizantă PSD, colegă cu edilul șef, o prietenă apropiată a constructorilor asfaltatori – Andreea Popescu, căci despre ea este vorba, singura care a avut „curaj” și s-a înscris astfel că „toate contestațiile au rămas nesoluționate”. Mai mult, dpndv, concursul a întrunit toate semnalmentele unuia cu dedicație. De altfel, Andreea Popescu, în ianuarie 2020, participă tot singură și câștigă și concursul pentru director adjunct. Deci, un alt concurs la care nimeni nu a mai dorit a se înscrie.

Comisia a constatat condițiile legale de participare ? Incredibil ! Muncă, nu glumă !!!

Drept urmare, nu e de mirare că, pentru posturile „puse la bătaie” de CJ Vâlcea există o „concurență” acerbă care, deși nu este pentru toate posturile, permite ca „membrii” comisiilor de concurs să intre în „fibrilații”. Vedem că Andreea Popescu, director adjunct la departamentul fonduri externe, candidează de una singură pentru funcția de director general și evident va și câștiga. Comisia este formată din subalternii ei, ai șefului sau efectiv simpli angajați din CJ. Și atunci, crede cineva că Andreea are vreo emoție ? Aiurea ! Să nu spună cineva că Andreea în perioada asta nu a avut și subiectele pe care le-a „tocit”, că n-are nici o șansă să fie crezut. Poate lucrarea este deja făcută ! Veți vedea că nota de „admitere” va fi aproape de 10 !!!

De fel, concursurile organizate de instituțiile statului pentru posturile de bugetar bine remunerate și cu puțină muncă produc o imensă agitație. Aceste concursuri nu sunt promovate în media locală sau alt spațiu public, iar printre candidații înscriși se numără doar personaje care nu au cum să piardă concursurile, având în spate diferite recomandări de la partid sau constructori cunoscuți. Adică ce am mai spus, vechiul PCR – Pile, Cunoștințe și Relații.

Și uite așa, în administrațiile locale și județene se fac angajări la rupere doar pentru cei care deja sunt în interior, nimeni altcineva din afară nu are acces !!! Peste tot în lume un job la stat înseamnă un loc de muncă sigur. În România, pe lângă siguranță, muncă puțină spre foarte puțină, timp liber berechet, program flexibil, responsabilitate infimă sau alte beneficii, un job la stat înseamnă salarii fabuloase de ceva timp. O analiză arată că din patru salariați la stat doar unul muncește cu adevărat, iar salariul este superior celui de la privat.

DNA, somn ușor ! Nu te trezi !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.