6,496 total views

…cu constructorii abonați la banii publici, numiri doar pe criterii politice în funcții cheie și nu pe criterii de integritate și multe alte chestii neortodoxe, se tot întâmplă în această instituție !!! Consiliul Județean Vâlcea (ultimul an), scoate tot felul de posturi la concurs, dar se pare că toate sunt cu dedicație, la acestea neînscriindu-se nici un alt concurent în afară de cel care deja ocupă postul, dar fără concurs. Totul se întâmplă cu un singur scop și anume, acela de a rămâne definitiv pe post. Cu alte cuvinte, șeful județului face tot ce poate să-și fidelizeze activiștii de partid care îi stau în dreapta sau în stânga în fiecare campanie electorală și nu numai.

În această instituție, în urmă cu o lună, două, un scandal stătea să mocnească pentru mult râvnita funcție publică de conducere de director general la Direcția Generală Programe și Relații Externe din cadrul aparatului de specialitate al CJVL. Pentru acest post, în șoaptă, au fost aruncate în stânga și în dreapta amenințări cu plângeri pe la DNA, vorbe care par a fi fost potolite cu o altă răsplată, pe moment poate! De ce plângeri la DNA ? Pentru că, din informațiile noastre, la acest concurs, ca și la altele, nu are voie să se înscrie nimeni din instituție și nici promovat nu va fi, pentru a nu afla de existența lui și alte persoane din afara instituției, ca să se poată înscrie !!!

Așadar CJVL, în sfârșit, organizează concurs pentru funcția publică de conducere de director general la departamentul unde se împart fondurile europene. De menționat că, postul a rămas vacant după ce Carmen Alexandrescu a ieșit la pensie. Nu este un secret pentru nimeni din această instituție că preferata postului este Andreea Popescu, cea care acum este director adjunct la acest departament, chiar dacă și-l dorește și Monica Gutău. Surse credibile din CJVL spun că Andreea Popescu ar merita postul, dar și alte angajate, din CJ, întrunesc condițiile și ar putea să facă față acestui concurs, în final unui astfel de job.

De ce este preferată Andreea Popescu ?

Aceleași surse, dar și altele, spun că Rădulescu Constantin i-ar acorda acestei angajate o atenție aparte – cadouri alese cu ocazia zilei de naștere sau a numelui și relații comune ce au putut face posibilă aprecierea nemăsurată. În joc, de bun timp, a intrat și un „mare” afacerist prins de nenumărate ori la furat din albiile pârâurilor, balast/pietriș, pentru lucrările pe care le obține de la instituțiile publice. Acest afacerist este Mircea Amărăzeanu, administratorul societății Civil Speed SRL, o societate abonată doar la banul public.

Are impresionante contracte cu CJVL, iar iubita lui este nimeni alta decât Andreea Popescu, cea care gestionează banii europeni, bani care ajung, atenție!, și în conturile societății acestuia. Putem vorbi de conflict de interese ? S-ar putea ! Să nu uităm, Amărăzeanu s-a mutat la Andreea acasă, cu pisică și cățel, iar primul termen de judecată pentru divorț îl are pe data de 25 mai 2021. Invidioșii spun că Amărăzeanu i-ar fi renovat și casa, iar ieșirile lor, deși le fac departe de ochii lumii, nu au scăpat de blițul unora..

Ce să nu mai uităm ?

Amărăzeanu a cumpărat sediul Romtelecom din centrul Râmnicului, o clădire pe care a dat 1,2 milioane de euro !!! De unde a avut atâția bani ? Nu știm ! Probabil lucrările pe care le execută sunt extrem de scumpe, chiar dacă există nemulțumiri cu privire la calitatea lor, una care lasă de dorit !!! Mai mult, în acest sediu televiziunea Accent are birouri și în fiecare marți și joi face emisiuni la care participă doar primarii și politicienii PSD, iar birourile mulți susțin că sunt cu titlul gratuit, adică nu ar plăti chirie către proprietarul Amărăzeanu.

În acest sens, se vorbește și despre un troc de promovare : „tu îmi dai mie contracte la CJ, eu las televiziunea gratuit în sediul meu, iar Andreea trebuie să ajungă director general la fonduri europene”, ne spun sursele care aduc în discuție și că toți primarii și parlamentarii PSD ar fi fost obligați să încheie contract cu aceast post de televiziune. Până la urmă, dacă toți se promovează la acest post, ne gândim că nu o fac fără un contract !? Nu au cum ! Tot sursele spun că moderatorul și cameramanul vin special în fiecare marți și joi, de la Gorj, să facă emisiunile cu ai noștri, în rest birourile lor „închiriate” sunt libere.

Acum, orice privat poate să țină gratuit în clădirea lui pe cine vrea, dar când în joc intră persoane publice, considerăm că afacerea respectivului trebuie verificată atent de organele de cercetare. De unde a avut Amărăzeanu 1, 2 milioane lei cash să achiziționeze o astfel de clădire impunătoare chiar în buricul târgului, cum se spune ? Să fie profitul atât de mare de la lucrările publice ? Nu știm ! Bănuim că această clădire a fost cumpărată pe numele societății și nu pe persoană fizică. Și atunci, ce profit să aibă această firmă și din ce să-și poată permite acest lux ?

Să mai spunem că tot orașul vorbește că Amărăzeanu ar fi doar în față și de fapt clădirea ar aparține președintelui Rădulescu Constantin ? Că televiziunea Accent ar fi tot a președintelui !? Nu avem dovezi, dar prea mult se vorbește în spațiul public despre aceste achiziții. Totuși, dacă ar fi așa, doar un DNA, DIICOT sau cine mai este îndreptățit în astfel de verificări ar putea elucida misterul achiziției clădirii și restul ! Noi nu credem că Rădulescu a obligat primarii PSD să încheie contracte cu televiziunea de la Gorj ca mai apoi să încaseze el plata acestora, fiind a lui ! Nu credem, dar noi spunem ce auzim, că doar nu este interzis !?

Vom urmări etapele concursului, pentru că sigur vom avea motive să revenim !

Înscrieți-vă la concurs ! Data limită de depunere a dosarelor este 17 mai 2021, proba scrisă este programată la data de 27 mai 2021, iar interviul în maxim 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.

deschide anuntul pentru_concurs

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.