Loading

Din 2020, administrația județeană avea în vedere asfaltarea în totalitate a drumului județean 676, cu bani europeni. Drumul traversează 8 comune, fiind cel mai lung drum județean – 78 km – pornind din Cerna/Vaideeni ajungând până la Irimești/Bălcești.

Așadar, cel mai lung drum județean din Vâlcea este scos la licitație, în vederea modernizării. După obținerea finanțării europene, în noiembrie 2023, procedura de achiziție publică de lucrări pentru DJ 676 a fost în sfârșit publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Așa cum spuneam, DJ 676 este cel mai lung drum județean din Vâlcea (cca 78 km) și pornește din Cerna – Vaideeni, traversând comunele Slătioara, Stroești, Copăceni, Lăpușata, Roșiile, Tetoiu și ajunge la Irimești, în Bălcești. Achiziția de lucrări va fi postată în SEAP în scurt timp, iar termenul de depunere a ofertelor de către operatorii economici este 10 mai 2024.

În acest context, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, face un apel către toți constructorii interesați să depună oferte pentru achiziția publică de lucrări de modernizare a DJ 676, un proiect colosal, cu o valoare de aproximativ 64 milioane euro.

Așa cum spuneam la început, din 2020 echipa de implementare proiecte, din cadrul CJV, avea în lucru modernizarea drumului cu fonduri externe. În toată această perioadă (2018/2019 – 2024), DJ 676 a tot fost asfalt pe bucăți, în zonele greu avariate și impracticabile, cu bani de la bugetul județului. În iunie 2021, Rădulescu declara că „în ultimii trei ani s-au asfaltat aproximativ 14 km din acest drum, pe raza localităților Tetoiu, Roșiile, Lăpușata și Copăceni”. În septembrie 2021, tot Rădulescu spunea că a asfaltat, cu bani de la CJ, cca 18 km din acest drum.

Acum, dacă s-a obținut finanțarea pentru modernizarea în tot a DJ 676, ce se întâmplă cu cei 18 km deja asfaltați? Pe sectorul de drum deja asfaltat cu siguranță nu se mai poate interveni, acesta având recepții și garanții efectuate prin contractele încheiate la momentul începerii lucrărilor. Mai mult, investiția de modernizare a celor 18 km se ridică la o sumă greu de pronunțat și care nu poate fi „călcată în picioare” doar că acum s-a obținut si finanțare europeană. Concret, nu poți face o lucrare peste o altă lucrare deja achitată.

Deci, câți km din DJ 676 se vor asfalta cu bani europeni, dacă 18 deja sunt asfaltați cu bani de la bugetul județului?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.