255 total views

În această perioadă de precampanie, ziarele, plătite de diverse partide și candidați, au devenit din ce în ce mai vocale. Zornăitul banilor le-a luat mințile. Ziariștii, sfidând orice regulă a deontologiei, uneori vecini cu penalul, atacă virulent, demențial, oameni a căror vină este una singură: exercitarea unui drept constituțional și anume ”dreptul de a alege și de a fi ales”.

nicolae sardarescuSunt primari care cred că primăria este un drept exclusiv și că o competiție electorală este o încercare de imixtiune în această ”avere” a lor. Dacă un contracandidat se anunță a fi puternic, orizontul lor se întunecă, mințile lor încearcă să urzească planuri de împiedicarea electorilor de a-i considera opțiuni, de a-i considera posibile alternative. Și atunci… se umblă la pușculiță! Sunt chemați ziariști care au dovedit că presa pentru ei înseamnă afacere, care au dovedit că nu au conștiință, executând la comandă pe oricine pentru o sumă de bani. Se fac și se mătrășesc sondaje, inversându-se și ajustându-se procentele în defavoarea contracandidaților apoi sunt publicate în ziare cu pretenții de onorabilitate. Se inventează povești despre contracandidați, se găsesc martori, care pentru o bere o vând și pe mă-sa și se publică în ziare ca fiind adevărate. Dacă indignarea presei neaservită acestor interese, determină reacții de nemulțumire, ziariștii plătiți sar la gâtul celor neplătiți folosind conturi cu nume false pe rețele de socializare, catalogându-și colegii idioți, și colegele curve. Astfel de exemple au devenit din ce în ce mai dese în presa locală. Prezentăm, în cele ce urmează, unul dintre aceste exemple, unde victimă a devenit un om de mare onoare în localitatea Horezu. Este vorba de Nicolae Sărdărescu, candidat la primărie din partea PSD.
Deși este cel mai valoros candiat, un sondaj de opinie mătrășit, cu ajutorul presei, îl aruncă pe locul trei. Locuitorii orașului Horezu sunt consternați. Ei nu înțeleg cum a ajuns opțiunea lor din 5 iunie pe locul trei, când de cei aflați pe primele locuri s-au săturat. Nici când și cu cine s-a făcut acest sondaj, pentru că nimeni n-a fost întrebat de nimic. Cel mai afectat de această mizerie este candidatul Nicolae Sărdărescu, care ne-a remis spre publicare un punct de vedere:
”Nu pot să nu remarc, cu dezgust și indignare, faptul că anumite persoane care se consideră “respectabile” și educate, în cursa electorală pentru funcția de Primar al orașului Horezu, apelează la metode asimilabile falsului. Cum puteți plăti pentru articole în publicații care și-au construit în timp o anumită audiență, în care solicitați să apară așa-zise sondaje făcute pe genunchi și probabil când horezenii dormeau? Chiar atât de mult sfidați și subestimați nivelul nostru intelectual (inclusiv pe al meu, pentru că și eu sunt, la urma urmei, un cetățean al acestui oraș)? Chiar atât de naivi credeți că suntem să ne trântiți sub nas o informație neîntărită de o documentare temeinică? Stimabililor domni, chiar atât de disperați sunteți?”
Da, domnule Sărdărescu, chiar sunt disperați!

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.