Loading

Pentru că Primăria Slătioara are un nou primar, din iunie 2021, ne-am îndreptat puțin atenția către această administrație care promite să continue ceea ce a început fostul edil. Facem abstracție de legătura dintre fostul edil și actualul, pentru că atât timp cât legea permite noi nu suntem în măsură a mai face alte comentarii.

Așadar, am tot verificat site-ul acestei administrații publice și am observat că lipsesc anumite informații de interes public. În acest context, fiind prin zonă, i-am făcut o vizită doamnei primar pentru a afla mai multe. De la intrare în Primărie am găsit deschidere și receptivitate la cele întrebate, iar după discuția cu doamna primar, Camelia Romcescu, am înțeles de ce informațiile de interes public – proiecte de hotărâre/hotărâri – lipsesc de pe acest portal instituțional. Discuția a fost una constructivă pe care doamna primar a apreciat-o, asigurându-mă că va lua act de cele solicitate și va remedia în scurt timp „pierderile”.

Cu această ocazie, vorbind și despre proiecte, cum era normal, am aflat că în ședința publică din august 2021, a fost aprobat devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „ DC 137 Coasta Cerbului și drum sătesc Chivu-Drăgulescu calamitate în ianuarie-februarie 2019, comuna Slătioara, județul Vâlcea”. În acest sens, comuna Slătioara are încheiat un contract cu SC Alex-Via POD SRL pentru obiectivul menționat în vederea realizării serviciilor de proiectare, societate care a întocmit și devizul general.

Prin proiect se propune realizarea unei platforme de minim 7.50 m lățime compusă din 5.50 parte carosabilă și 2×0.50 m acostamente consolidate, rigola pereată în amonte de drum cu evacuarea apelor la primul podeț, refacere structură rutieră, montare parapeți de siguranță și lucrări de consolidare. Pentru drumul sătesc Chivu Drăgulescu realizarea unei platforme de minim 4.50 m compusă din 3.50 m parte carosabilă și 2×0.50 m acostamente consolidate, rigola pereată, refacere structură rutieră și lucrări de consolidare .

Tot în acest context, Camelia Romcescu a ținut să precizeze că ultimul eveniment sărbătorit de comunitate a avut loc în urmă cu doar câteva zile și anume: „prima atestare documentară a comunei Slătioara, când la data de 07 septembrie 1508, într-un hrisov domnul Tării Româneşti Mihnea Voievod, întărește stăpânirea Mănăstirii Bistriţa, ctitorie a jupanului Barbu, banul Craiovei şi a fraţilor săi, jupânul Pârvu,vornicul mare, Danciu, armaşul mare şi Radu asupra satelor Milostea şi Slătioarele. Un act de naștere de 513 ani poate fi considerat un titlu nobiliar, în timp ne mândrim cu vechimea, stabilitatea şi dăruirea locuitorilor comunei Slătioara”.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.