Loading

Florin Brăgău: „Vroiam să ofer soluţii pentru criza locurilor de muncă din judeţ”

Intenţia directorului Centrului Expoziţional Nord-Vest Oltenia, din zona Seaca, Florin Brăgău a fost blocat în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean de către preşedintele Ion Cîlea. Demisionarul Brăgău susţine că nu avea de gând să mai vorbească despre centrul expoziţional închis rapid, la doar un an după inaugurarea investiţiei de 8,5 milioane euro, ci despre o soluţie ce vizează migraţia forţei de muncă din Vâlcea către ţări precum Italia, Spania sau Portugalia.

Export de forţă de muncă de la Oltchim

Directorul demisionar, Florin Brăgău susţine că situaţia şomajului în Vâlcea nu este chiar atât de drastică, pentru forţa de muncă din judeţ existând destule oferte. „Nu înţeleg de ce nu mi s-a permis să iau cuvântul în şedinţa CJ. Probabil, toată lumea s-a temut că voi deschide subiectul Seaca. Vroiam să prezint o soluţie pentru crearea locurilor de muncă în judeţ. Muncitorii de la Oltchim pot fi trimişi în străinătate pentru a munci la firme de profil”, susţine Florin Brăgău. În acelaşi timp, directorul centrului expoziţional susţine că interesul investitorilor străini rămâne în continuare deschis pentru judeţul Vâlcea. „Italia, Spania, Portugalia au antreprenori mari care vor să vină la noi. Rolul CJ şi al Camerei de Comerţ acesta este. Ei însă nu reuşesc să ofere soluţii viabile pentru atragerea investitorilor. Nimeni nu a înţeles că acestora trebuie să le oferim ceva concret. Numai eu pot aduce acum două companii mari în Vâlcea”, susţine Brăgău

Demisie cu jumătate de gură

Brăgău şi-a prezentat demisia la mijlocul lunii februarie după ce a descoperit că proiectul Seaca este mort din faşă. „Activitatea în centrul expoziţional este suspendată acum. Sunt în demisie la Seaca. Las societatea aşa cum am găsit-o. Consiliul de Administraţie  nu a desemnat un înlocuitor pentru că i s-a terminat mandatul. Dacă mă voi răzgândi în privinţa demisiei voi anunţa”, explică Florin Brăgău. Demisia acestuia a survenit după ce ultimul „balon de aer” pentru Centrul expoziţional Nord-Vest Oltenia, o firmă germană sosită în urma lobbyului făcut de Constantin Roibu şi-a anunţat retragerea din proiect. Nemţii au plătit chirie pentru ocuparea spaţiului doar în luna februarie a acestui an, dar Brăgău nu crede că sunt dispăruţi pentru totdeauna: „Nu cred că au dispărut investitorii lui Roibu. Suntem încă pe drumul bun. Centrul Expoziţional poate fi salvat dacă există interes din partea Consiliului Judeţean şi al Consiliului Local Călimăneşti”, susţine Florin Brăgău. Centrul expoziţional de la Seaca a fost realizat din fonduri europene, autorităţile locale cheltuind pentru realizarea obiectivului peste 8 milioane euro. La această oră, investiţia de la Seaca este nefuncţională.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.