77 total views

La începutul acestei săptămâni, minerii de la Salina Slănic-Prahova, sucursală a societății Naționale a Sării – SALROM, au declanșat un protest spontan, refuzând să mai iasă la suprafață din cazua salariilor reduse cu circa 20% ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

PUTEREA a semnalat că principalul vinovat pentru declanșarea grevei și diminuarea salariilor cu 20% este managerul general al SALROM, Dumitru Matei, care a “uitat” să încheie pană la 31 decembrie 2017 actele aditionale la contractul colectiv de muncă cu toți cei circa 1.670 de angajați ai SALROM.

În cursul zilei de ieri, minierii de la Slanic Prahova au întrerupt greva ca urmare a intervenției ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, care le-a promis greviștilor că doleanțele lor se vor rezolva în cursul zilei de joi. Însă, astăzi, la primele ore ale dimineții, minerii de la salinele Praid și Ocnele Mari, adică circa 450 de angajați, au întrerupt lucrul tot din cauza diminuării salariilor cu până la 20% ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Potrivit surselor noastre, directorul general al SALROM, Dumitru Matei, nu a uitat să-și majoreze, de la 1 ianuarie 2018, cu suma de 88.030 de lei, propriul contract de mandat, încheiat pe vremea guvernării tehnocrate în baza OUG nr.109/2011. Această sumă reprezintă majorarea limitelor generale ale remunerației lunare anuale. Practic, directorul general Dumitru Matei este la ora actuală singura persoană dintre toți angajații SALROM căreia, începând cu 1 ianuariei 2018, i s-a suplimentat remunerația din contractul de mandat cu incă 88.030 de lei, adică cu aproape 20.000 de euro, pană acum el încasând lunar circa 7.000 de euro.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.