493 total views

Valer Tudor și Bușu Adrian nu contează în Consiliul Județean Vâlcea!

Ditamai directorul de capitală, șef peste Apele din țară, participă la o ședință rară. Nici el nu știu ce să zică și nici autoritățile să-l contrazică. În timp ce inundațiile cresțeau, el ”sluga” autorităților locale era!

Sandu, Marin, Rădulescu, Popa

De vreo trei zile, președintele Rădulescu bate apa-n piuă despre PET-urile și gunoaiele de pe pâraie, iar pentru asta convoacă ședințe peste ședințe și pune directori pe drumuri să le povestească el cum lucruri „extrem de grave se întâmplă pe cursurile de apă ori în zăvoaile și pădurile vâlcene” și asta datorită nesimțirii de care dau dovadă cei care depozitează sau aruncă intenționat gunoaie pe albiile râurilor și nu numai. Deși acest lucru se practică de ani și ani și nimeni nu a luat atitudine, putem saluta inițiativa președintelui vâlcean, dar considerăm că modul în care o face este unul de infatuare nemăsurată, iar noi nu putem să ne facem că nu vedem, că n-avem cum. Nu poți să inviți la astfel de ședințe directori de capitală și să te lauzi cu mizeria din curtea ta. E de râsul curcilor că așa cum spui „ de două ori pe an vedem aceste lucruri” și să faci atâta tam-tam, când totul putea să aibă o altfel de rezolvare. Mai mult, președinții Valer Tudor și Bușu Adrian, ei de ce nu participă domnule Rădulescu la nici o întâlnire pe care dumneavoastră o organizați și o denumiți „ședință de lucru”? Să înțelegem că ei consideră participarea lor ca fiind una inutilă, adică pierdere de timp? Iar directorii de la capitală se fălesc? Oare directorii de la capitală care au fost prezenți la ședința Rădulescu, se duc și participă la astfel de ședințe în toate județele? Clar, NU! Dar, dacă este așa și celelalte județe procedează la fel, înseamnă că de fapt nimeni nu muncește, ci doar se face că muncește. Vreți să demonstrați că „mâncați pe pâine” directori de capitală? Că stau drepți în fața dumneavoastră? Credem că DA! Aveți nevoie să vă arătați „gradele”? Pierdeți teren și vă folosiți de gunoaie? Sandu Victor, Octavian Popa ori Tîrși Constantin puteau să-și trimită la ședința gunoaielor reprezentanți. Considerăm noi că au alte îndatoriri mult mai importante decât să stea drepți în fața unui infatuat fără măsură, la o discuție despre gunoaie.

Sandu s-a fofilat de la inundații  pentru 3 pet-uri de pe pâraiele Vâlcii?

Se pare că cineva a făcut mișto de Sandu (asta ca să nu spunem că și-a bătut joc de el) și, pe banii instituției, l-a pus pe drumuri să ajungă să participe la o ședință de fițe. Asta dacă nu, tot cineva, a vrut să-și arate importanța pe care o are în fața lui. Ori, acesta se găsea după o duminică „grea” în Râmnicu Vâlcea cu alt scop? Și totuși, șeful ANAR, în ședința de lucru de la CJ Vâlcea, a lăsat să se înțeleagă că managerial Administrația Bazinală de Apă Olt este prost condusă, iar Inspecția Bazinală și mai prost. Așadar, Prală și Băviță sunt sub lupa lui Sandu care dacă simte că Oltul se înneacă în gunoaie îl curăță cu alții. Oricum, e de „cacaoa” stimabililor să nu știți care vă sunt atribuțiile din instituția pe care vă faceți că o conduceți. Conform expresiei „ dacă tăceai, filozof râmâneai” mecanicul șef care conduce Apele Române, nu a știut ce să le răspundă autorităților locale care l-au chemat la o ședință la care nu avea ce căuta. Deși chiar el a declarat că „din cauza apelor mari avem altă prioritate în acest moment” a pleacat în teritoriu tocmai în timpul inundațiilor. Este adevărat, am verificat dar nu ni s-a confirmat, deși „invidioșii” spun că se afla de ceva timp pe teritoriul nostru pe care îl „marca” cu nume cunoscute publicului larg.. Gutău, Prală, Băviță, Iana, Bica, & Co.

Prală este de vină pentru criticile noastre aduse directorului ANAR

Nu o mai dăm cotită și spunem cu subiect și predicat că mecanicul șef Sandu a venit la ședință invitat fiind chiar de mecanicul de zonă, Prală. Numai că, Sandu l-a făcut de râs pe Prală în fața celor prezenți la ședință și asta pentru că nu știe ce să vorbească. Cu siguranță nici el nu a vrut, dar i-a ieșit, iar Prală poate și-a dat, în gând și îngițind în sec, una peste cap când l-a auzit, dar na…e șeful lui..a acceptat. Putea să facă ceva? Nu! Pentru că, să vii să spui că „dacă simt că situația nu e sub control o să mai trimit oameni din Inspecție din alte zone”, la o curățenie care nu-ți aparține, ori ești p….t ori ești îngâmfat, din două una. Și oricum, clar nu e sub control, daca v-ați permis să veniți să vedeți gunoaiele vâlcii, în timp ce aici aveți un SGA și mai ales sediul unui bazin hidrografic. Era suficient dacă vă trimiteați un subaltern. Totuși, mecanicul șef s-a manifestat destul de ciudat pentru un director de talia ANAR. Comportamentul, din timpul declarației fără substanță, a fost unul vizibil dezechilibrat. Pe tot parcursul discursului de mare „importanță” , 0,72 de secunde, pentru care a făcut atâta drum, a îngăimat trei cuvinte și alea bâlbâite uitându-se la un pix pe care îl tot învârtea în fața ochilor.

(vezi de la minutul 8.00 – https://www.facebook.com/100012600881548/videos/pcb.435272383569454/435270526902973/?type=3&theater )

Cu siguranță se gândea să nu-i văd prestația ;)). Mai rar așa atitudine! Domnule Sandu, Apele Române ca instituție au cele mai mici responsabilități în ceea ce privește gunoaiele de pe cursul râurilor. Mai mult, pe cursul râurilor, pârâurilor de pe teritoriul localităților, Unitățile Administrativ Teritoriale sunt cele care au obligații în ceea ce privește poluarea râurilor prin resturile aruncate de populație în urma lipsei de educație, lucur recunoscut și de Octavian Popa de la Garda Națională de Mediu și de directorul Hidroelectrica Râmnicu Vâlcea  – Tîrși Constantin.

Cine a gândit și inițiat această ședință de fițe, că altfel nu o putem numi, și-a bătut joc de cei invitați. Pentru PET-urile de pe pâraiele vâlcene să chemi un directorul ANAR, adjunctul de la Garda Națională de Mediu sau un director de la o centrală hidroelectrică, să audă nimic… este clar doar o infatuare. Atât ANAR, GNM, cât și Hodroelectrica puteau avea la ședința de lucru reprezentanți, nu directorii. Rușine celor care au pus pe drumuri directorii pentru gunoaiele vâlcii. Se vede treaba că președintele Rădulescu suferă de o infatuare ieșită din comun dacă își permite să cheme directori de instituții pentru a le povesti despre PET-urile din ograda lui.

Aștempăm cu mare interes ședința la care vor participa primarii

Concluzia?

Considerăm că ședința a fost ceva de genul…hai să ne vedem acum, să ne facem că ne interesează, dar ne mai vedem și după Paște pentru că 3 PET-uri pe care le vedem „de două ori pe an” Sandu, Prală, Popa, Tîrși nu le pot „prinde” din prima.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.