49 total views

GORJNEWS sesizează A.N.I. şi Ministerul Mediului şi Pădurilor

  • Baronul din Ţicleni controlează în interes propriu fluxul de atribuire – executare – recepţionare a lucrărilor silvice acordate de S.N.L.O., C.E. Turceni şi C.E. Rovinari

Sprijinit de mai mulţi şefi de instituţii publice încă în funcţii şi de câţiva judecători, cu acordul tacit al Corpului de Control al Primului-Ministru, al Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, Doru Epure, un simplu angajat al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea, structură din subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor, şi afaceristul Liviu Pătraşcu, din Piteşti, au fost puşi pe nedrept în posesie pe o suprafaţă imensă de pădure seculară – 720 ha – în Crasna şi Dumbrava Tismanei.

Padure-excavator

Această grupare de crimă organizată a acţionat sub înaltul patronaj al serviciilor secrete, care se îndeletnicesc cu orice, numai cu binele acestei ţări, nu. Epure şi Pătraşcu cumpăraseră drepturile litigioase de la nişte babe aproape senile din Craiova, la preţul de 12 milioane lei vechi pentru un hectar de pădure seculară!!! Dacă Doru Epure, un simplu angajat al ITRSV Vâlcea a putut să deruleze o asemenea escrocherie, vă prezentăm în cele ce urmează de ce este în stare unul din şefii lui, Gheorghe Dinucă, director coordonator adjunct, din 2005, originar din Ţicleni.

Conduce în interes propriu, de şase ani, ITRSV Vâlcea

Numărul 2 în organigrama ITRSV Vâlcea, dar conducător de facto al instituţiei, Gheorghe Dinucă, în loc să-şi exercite cu profesionalism şi bună credinţă prerogativele legale, de la instalarea ca director adjunct al instituţiei, în urmă cu şase ani, a avut o singură grijă: să se înconjoare de firme agreate, conduse de rude şi amici, cărora el să le facă pârtie spre contracte de zeci de miliarde de lei vechi.

Şefii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, ai Complexului Energetic Turceni şi ai Complexului Energetic Rovinari au tot timpul nevoie să-şi extindă exploatările de cărbune, inclusiv peste perimetrele forestiere, fără ca ITRSV Vâlcea şi, implicit, Ministerul Mediului şi Pădurilor, să opună o minimă rezistenţă. În Gheorghe Dinucă, şefii celor trei coloşi energetici au găsit persoana cea mai potrivită, oricând dispusă să aprobe defrişările masive şi solicitările de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe imense de pădure, lăsate pradă cupei excavatorului.

La început, număra copacii din trei în trei …

La debutul carierei sale de director adjunct al ITRSV Vâlcea, Dinucă, potrivit mărturiilor unor oameni de afaceri din domeniul exploatărilor forestiere, obişnuia să negocieze de pe poziţii de forţă acordarea contractelor de defrişare a masei lemnoase. În înţelegere cu cei care tăiau şi valorificau lemnul din perimetrele aflate înaintea excavatorului, Dinucă subevalua cantitativ masa lemnoasă rezultată şi, la schimb, îşi revendica o felie foarte groasă din profitul final, practică ce a adus mai multe firme în pragul falimentului.

DACA ESTI INTERESAT SA CITESTI MAI MULT, CLIK AICI

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.