607 total views

Nu poate exista Piața Unica fără libera circulație a forței de muncă. Lucrătorii sunt angajați pentru că antreprenorii au nevoie de ei.

“Nu ceri să se limiteze dreptul la liberă circulație, care este un drept fundamental al Uniunii, și nu blamezi popoare pentru că un număr foarte mic de beneficiari ai sistemului social din statul gazdă încalcă legea. Dezbaterea ridicolă din Marea Britanie și alte țări privind restricționarea dreptului la liberă circulație trebuie să înceteze”, a transmis vicepreședintele Grupului PPE, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, în cadrul unei dezbateri organizate ieri, 15 ianuarie, în Parlamentul European.

Dezbaterea vine pe fondul declarațiilor recente ale unor lideri europeni, inclusiv ale premierului britanic David Cameron, privind luarea unor măsuri restrictive în ceea ce privește dreptul la liberă circulație.

Aceste propuneri sunt susținute de politicieni populiști, care vor să câștige voturi și care caută să acopere deficiențele administrative și rezultatele economice nefavorabile ale țărilor lor prin invocarea libertății de circulație”,a mai spus Marian-Jean Marinescu.

Vicepreședintele Grupului PPE este inițiatorul acestei dezbateri si unul dintre autorii rezoluției privind respectarea dreptului la liberă circulație care va fi supusă aprobării Parlamentului European astăzi, 16 ianuarie, și care a fost depusă în numele a cinci grupuri politice din Parlamentul European.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.