381 total views

Deputatul Neață, primarul Gutău, primarul liberal Pirneci și alții s-au abonat la detașările ”dezlegate” de ITM București special pentru ANAR și cele 11 Administrații Bazinale care chipurile au deficit de personal. Deși prin Ordonanța nr.3/20.07.2017 și Ordonanța de Urgență nr. 90/ 06.12.2017 se suspendă ocuparea posturilor vacanțe, prin memorandum, în 2017 ANAR primește dezlegare rapidă pentru 200 de posturi, iar în 2018 același ANAR, tot prin memorandum, primește dezlegare pentru 400 de posturi. Aceste detașări le dă voie acestor ”nemernici politici” să-și impună oamenii unde vor ei în administrația vâlceană în detrimentul celor care nu au cum să afle de aceste posturi.

Cum a știut deputatul Neață de postul din laborator care i s-a potrivit chiar cumnatului lui?

Cum a știut primarul liberal Pirneci de postul de șofer care i-a fost dat tocmai băiatului său?

Cum pot unii din instituție să ocupe anumite posturi și alții de ani de zile nu reușesc?

Cum domnule director Prală? Cum? Cine le-a spus acestora de aceste posturi? Ce criterii stabiliți pentru ocuparea posturilor? Cred că miroase a trafic de influență, stimabililor!

Angajările prin detașări care au loc de câteva luni la ABA Olt, sunt portița la limita legii de a aduce, noul conducător, la ordinele altora, acoliții pentru reîntregirea unui presupus grup de interese.

Ca de obicei, am intrat în posesia unor noi informații din interiorul instituției. Am verificat informațiile chiar la directorul administrației Ștefan Prală, care una declară verbal și alta răspunde în cererea formulată în baza Legii 544/2001. Dacă până acum la ABA Olt primau angajările în familie, acum primează detașările pe prietenii politice sau administrative. Detașările sunt regizate de eminența cenușie din ANAR – Relu Adam și cu ajutorul Corinei Tosu, șefa de la Resurse Umane care orbește și fără să se gândească o clipă că ar putea încălca legea, dacă nu cumva o încalcă deja, aplică ”legea” lor, a șmecherilor.

Așadar, Ștefan Prală dă curs ordinelor primite și astfel complotează la planul diabolic pus la cale de cei care l-au pus politic în fotoliul Apelor, știindu-se că execută ordinele fără nici un fel de reținere, fiind cunoscut ca un ”revoluționar” înnăscut. A dat de mult mâna cu scaraoțchi, astfel că nu are nici un fel de scrupule atunci când vine vorba să-și rezolve ingineriile financiare, fie pentru el, fie pentru terți. Detașările ”pentru o perioadă determinată, în vederea continuării activității”, au în față oameni simpli, dar în spatele acestora stau politicieni, primari, afaceriști, toți urmărind același scop: îmbogățirea peste noapte din avuția statului. De data aceasta Prală nu îl depășește pe Băviță la a dispune ce vrea și cum vrea în instituție, ci este chiar condus de Băviță printr-un terț care dispune de o putere financiaro-politică, am putea spune, ieșită din comun, pe care o adună pas cu pas și foarte rapid, prin diferite mijloace bănuim noi, neortodoxe.

Prală Ștefan, directorul nimeni!?

Știm că Mircia Gutău și Virgil ,Cică conduc administrația prin aghiotanții Prală și Băviță. Numai că Prală abia acum înțelege în ce joc a intrat și că este cel mai slab din echipă. Gură spartă Băviță a avut dreptate când s-a lăudat că el îi face mapa lui Prală și nu a glumit deloc. Mai mult, Prală îi angajează chiar și un șofer pentru a fi punctul lor de legătură (telefoanele sunt ascultate?), în sensul ca ei doi (n.r. Prală și Băviță) să nu mai fie văzuți împreună la sediul central. Jenant pentru directoraș este faptul că șoferul îi transmite lui ce trebuie să facă atunci când Băviță are comanda de la cine trebuie și nu invers.

Noile detașări care au loc și despre care directorul Prală ne-a dat un răspuns destul de ambiguu, au menirea să asigure pentru șefii lor ”protecție” pe toate albiile râurilor din administrarea ABA Olt. Se urmărește să fie întocmită la Inspecția Bazinală de Apă o echipă fidelă de inspecție pentru ca nimeni să nu mai fie deranjat atunci când se fac excavări ilegale pe albiile râurilor.

Și atunci, Prală pe o parte aduce din afară anumiți indivizi pentru a-i băga la Inspecția lui Băviță, iar pe altă parte îi mută pe unii de la alte departamente tot la Inspecția cu pricina. Mai mult, personalul care se va aduce la Inspecție se vrea a fi unul feminin. Probabil este mai ușor de controlat, în timp ce ”menii” de la Inspeciție sunt deja pe lista de out pentru că nu mai răspund la comenzi.

Detașări s-au făcut la ABA Olt, Sistemul Hidrotehnic Independent Priza Olt, dar și la SGA Vâlcea.

La ABA Olt

Deputatul Neață, își marchează ”teritoriul” prin cumnatul Soare care a făcut chipurile echipă bună cu Prală când acesta a fost administrator special la CET Govora, fiind un specialist de mare renume, deși nimeni nu a auzit de el până acum, fără de care administrația nu poate merge mai departe.

La SGA Vâlcea

Primarul liberal Pirneci Dumitru reușește să-și aducă băiatul pe post de șofer, dar gurile rele spun că urmează să fie ridicat la rang de inginer de mediu după o perioadă. Mai mult, acesta vine prin detașare de la o societate privată. Pam-pam!

La Priza Olt

Aici un anume Bogdan este adus se pare pe un post de electrician și vine tot din sistem privat. Al cui este și ce are el în ”fișa postului”, ce-i drept nu știm. Dar cum toate se află, probabil vom fi mai devreme sau mai târziu informați și despre el.

Ce detașări dispune Mircia Gutău la ABA Olt!?

Primarul Gutău are pe lângă el vechea gardă de PDL-iști, iar acum fiind pe cai mari, ori le întoarce niște favoruri ori se folosește de ei. Camelia Ion (PDL), colega de birou a lui Gheorghe Țigaret, este nora lui Ion Aurel, un fost coleg pe vremuri cu Gutău la Uzuc (actual Vilmar). Aceasta se pare că va fi mutată de la departamentul de management bazinal fix la Inspecția lui Băviță (PDL), iar colegă i-ar fi și Simina Predescu, fiica lui Mihai Popa – electricianul de la Hidroserv care îi repară lui Băviță tirurile. Corina Tosu, vineri și-a desfășurat activitatea în biroul marelui guraliv Băviță, pentru a ”fabrica” aceste detașări.

Prală (PDL) este și el angajat tot la limita legii, la serviciul personal deși nu era nevoie de personal, acolo ceilalți adesea plictisindu-se, iar după o oră, madam Tosu îl întrebă: ”nu vrei să fii directorul ABA Olt, că e liber fotoliu? Normal că Ștefăniță a zis: Da! Vreau! Eu sunt managerul de nota 10 și ca mine altul nu mai găsești, Corinuța!” Pam-pam!

Pedeliștii se reactivează sub îndrumarea lui Gutău care îi adună și îi pune în funcții cheie. Ce au făcut toți care s-au perindat prin fotolii de conducere, face și recidivistul Gutău și anume, își angajează atât susținătorii cât și fetele acestora. Să amintim de fata lui Prală pe care a adus-o la Primărie, dar nimeni nu știe ce face această fătucă pe acolo, să amintim de ”blonda” Mădălina Avrămoiu (prietena intimă a Mădălinei Cotar), care se văita că vrea și ea un servici și hop că Gutău a adus-o tot la Primărie (n.r. pentru cele două există plângere penală..parcă…), să amintim de nevasta liberalului Popolan, care nu a lucrat o zi nicăieri dar din decembrie este la Evidența Populației…și lista poate continua…

Pe acest subiect, vom reveni!

Luni, 19 februarie, de la primele ore ale zilei se va desfășura la ANAR ședința de Consiliul Director. Sperăm ca ședința să nu se transforme în discuții de alt gen din  cauza celor sesizate de noi și să-și urmeze firescul curs. Sâc!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.