6,465 total views

Pe ordinea de zi a ședinței din 22 aprilie 2021, regăsim proiectul de hotărâre pentru completarea și modificarea Regulamentului serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local, aprobat prin HCL 217/2020 – „amenajarea, organizarea și exploatarea parcărilor, a locurilor publice de afișaj și reclame, a panourilor publicitare, a mobilierului urban și ambiental”.

Având în vedere că o bună utilizare a spațiului public urban, cu precădere a celui central, presupune stabilirea clară a destinației acestuia, DADP a procedat la marcarea locurilor de parcare din parcările publice, dar și a celor amenajate pe trama (ansamblu de străzi pe care se concentrează traficul principal într-un teritoriu urban) stradală, în principal în zona centrală a municipiului și a realizat inventarierea locurilor de parcare pentru a căror folosire se propune perceperea de taxe.

În acest context, plata locului de parcare public conduce la o îmbunătățire semnificativă a calității vieții urbane și a sănătății și stării de bine în ansamblu a locuitorilor municipiului. Totuși, lista parcărilor publice cu plată din municipiu nu include parcările de reședință existente și nici străzile pe care sunt amenajate locuri de parcare pentru locatarii din blocurile de locuințe situate în imediata vecinătate a acestor străzi, susține executivul local.

De asemenea, pentru a încuraja folosirea transportului public local sau a mersului cu bicicleta sau pe jos, costul unui loc de parcare trebuie să reflecte utilitatea relativă a spațiului respectiv, astfel încât cu cât locul este mai central sau mai apropiat de zonele de interes, costul să fie mai ridicat. Pentru îndeplinirea acestui deziderat (cerință), s-a propus ca taxele de utilizare a parcărilor publice cu plată să fie diferențiate, pentru Zona Centrală și pentru celelalte cartiere ale municipiului.

Conducerea Primăriei susține că în perioada 14 ianuarie – 12 februarie 2021, a fost publicat un anunț cu termen limită de depunere în scris a propunerilor, sugestiilor și opiniilor cu valoare de recomandare, pentru acest segment de utilitate publică, dar nu au fost primite astfel de propuneri.

Revenind la proiectul de hotărâre, aducem în atenția celor care dețin o mașină, și vor să parcheze pe o stradă din municipiu, că se modifică taxa de utilizare pentru parcarea subterană din Zona Centrală…

– o oră sau fracțiune de oră – 2 lei

– parcare de la 2 la 5 ore – 6 lei

– parcare 1 zi (minim 01 ore, intervalul orar 6.00 – 18.00) – 10 lei

– taxă/oră depășire perioada de valabilitate tichet – 3 lei

– taxă eliberare tichet pierdut – 15 lei

– abonament economic parcare de noapte, card acces – 120 lei

– abonament economic parcare zi, card acces – 150 lei

– abonament full, card acces – 250 lei

…dar și taxa aplicabilă în parcările publice cu plată de pe raza municipiului. Lista cu locurile de parcare va fi și ea completată, iar mai multe despre plata acestor locuri în pdf proiect atașat.

Important de știut este și faptul că în parcările publice cu plată din Zona „Bazei de Agrement Ostroveni”, unde potrivit administrației locale sunt 221 locuri de parcare, în perioada de extrasezon (perioadă în care nu este deschisă „Baza de Agrement Ostroveni”) vor putea parca și autovehiculele de 3,5 tone (masă maximă autorizată), cu condiția deținerii Autorizației de liberă trecere.

Municipiul Râmnicu Vâlcea, conform HCL 50/2019, are 1022 locuri de parcare, dar prin modificarea și completarea Regulamentului se propune spre aprobare un număr de 2.384 de locuri de parcare noi, municipiul ajungând astfel la un număr de 3406 locuri de parcare.

DESCARCĂ/DESCHIDE –  Proiect_de_hotarare completare_si_modificare_Regulament_servicii_administrare

ÎN IMAGINI – PARCĂRI DIN MUNICIPIU !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.