806 total views

Articolul apărut zilele trecute în ziarul nostru, prin care desființăm unele dintre multele acuzații făcute de Gheorghe Nițu (candidat PSD la Primăria Dănicei), împotriva actualului primar Dumitru Pirneci, l-a făcut pe cel ce-și dorește primăria să explodeze, îngropându-se într-o mocirlă verbală împreună cu un pretins jurnalist folosit în această mizerabilă campanie electorală. Lăsând la o parte amenințările lui Nițu adresate ziarului nostru, ne uimește atitudinea pretinsului buric al presei vâlcene, care ne atacă virulent, transformând o luptă politică într-un război personal.

Lazar Ion

Am folosit expresia ”pretins jurnalist”, pentru că indiferent câți bani ți-ar da cineva, deontologic nu ai dreptul să folosești expresii mizerabile împotriva colegilor de breaslă nici în materiale de presă, nici în pagini personale Facebook, așa cum a făcut acest individ, descalificându-se. Toți colegii știu că el transformă conferințele de presă în interviuri, monopolizând discuțiile, încercând să demonstreze cum îi dă pe-afară deșteptăciunea, că folosește… ne oprim aici ca să nu dăm din casă. O vom face zilele următoare într-un material incendiar, care va demonstra, cu documente, ”valoarea” individului. Deocamdată, iată ce scrie musiul:

”…Pirneci a chemat la ordin o paparudă de la o fițuică ilegală și, pe bani publici, a pus-o să-l atace pe adversarul său politic. Pe Pirneci, (sic!)(a dracului gramatică…, virgulă între subiect și predicat!!!) l-a mâncat undeva și, în mizeria de articol plătit din contul primăriei, din banii cetățenilor din Dănicei, a aruncat câteva răutăți și în ceea ce ne privește. Și din acest motiv, deși nu avem și nu vrem contracte de campanie cu Gheorghe Nițu (sic!), am decis să-i fim alături candidatului PSD, necondiționat (sic!), cu atât mai mult cu cât acesta dorește să scoată comuna Dănicei din ghearele grupului de interese preocupat să acapareze islazurile și să defrișeze pădurile și, evident, să o redea oamenilor din comună. Zilele trecute, l-am sunat pe social-democrat și, fără să-i cerem absolut nimic (sic!), i-am oferit posibilitatea să se apere și să-și susțină cauza”.

Este ușor de ghicit că ”paparuda” este semnatara materialului care l-a scos din minți pe Nițu și, așa cum se vede, pe cronicarul său, care scrie cu ”patos revoluționar”, deranjat fiind de ”câteva răutăți” aruncate de noi, spune el. Acesta ar fi motivul pentru care ”deși nu avem și nu vrem contracte de campanie cu Gheorghe Nițu…” ne atacă ”necondiționat”, acuzându-ne că într-o ”fițuică ilegală și, pe bani publici” apărăm interesele ”grupului de interese” condus de primarul Dumitru Pirneci.
Din toată această nefericită formulare, care va sta la baza unei plângeri penale, ”cronicarul” ne acuză că am fost plătiți din bani publici ”din banii cetățenilor din Dănicei”, oftând de grija acestor bani, grijă care-i transformă nopțile în coșmaruri. Noi suntem convinși că ”musiul” are și dovezi pentru aceste acuzații, pe care i le vom cere în instanță.

Referitor la ”grupul de interese preocupat să acapareze islazurile și să defrișeze pădurile”, facem precizarea că, cronicarul lui Nițu îl atacă direct și indirect pe Ion Lazăr, patronul firmei ”Lazăr Company”, concurent al lui Nițu pe piața transporturilor. Acesta a cumpărat multe terenuri și păduri, cu acte în regulă, de la moștenitoarea unui boier din zonă (care este stabilită în Germania) și nu i-au fost reconstituite preferențial drepturi de proprietate de către primarul Pirneci în defavoarea cetățenilor, așa cum acuză Nițu. Într-un interviu luat lui Ion Lazăr, pe care îl vom publica integral zilele viitoare, acesta spune clar că nu a avut pământuri de revendicat, că toate terenurile (inclusiv islazuri) și pădurile le-a cumpărat, punându-ne la dispoziție și contractele de vânzare-cumpărare. Aceste documente au fost puse și la dispoziția cronicarului lui Nițu, care le-a solicitat primarului Pirneci printr-o adresă formulată în baza Legii 544/2001, actualizată, privind liberul acces la informațiile de interes public. Adresa cuprinde 17 solicitări, menite să paralizeze activitatea primăriei Dănicei pentru o bună perioadă de timp. În realitate, aceste solicitări sunt un fel de intimidare a primarului Pirneci.

Iată o mostră care spune foarte multe despre buna credință a cronicarului ”afectat direct” de soarta comunei Dănicei, care cere să i se pună la dispoziție ”hainele de stradă și lenjeria intimă a primarului Pirneci”:
”Prin prezenta, formulăm o cerere conform Legii 544/2001, actualizată, privind liberul acces la informațiile de interes public. Dorim să primim copii ale următoarelor documente:
1. Lista tuturor furnizorilor (societăți comerciale, ONG-uri, fundații, asociații) Comunei Dănicei/ Primăriei Comunei Dănicei în perioada 2012 – 2016, inclusiv a celor cu care s-au încheiat acorduri/ note de comandă. Vă rugăm ca, în cazul fiecărui furnizor, să menționați valoarea totală a produselor sau a serviciilor achiziționate, obiectul contractului/ contractelor/ acordurilor/ notelor de comandă, precum și modalitatea de achiziție (prin licitație, încredințare directă, etc.).”

Nu era mai simplu să soliciți rezultatele controalelor Curții de Conturi, în care se află răspunsurile la toate aceste solicitări, domnule cronicar? Nu-i așa că aceste ”pretenții” ale tale scot din circuitul activității normale o parte din funcționarii Primăriei Dănicei? Nu-i așa că ți-ai râs în barbă după ce ai cerut asemenea aberații? Ești cinic, monșer! Ca dealtfel și cel pe care îl slujești ”necondiționat” și care te-a pus să ceri aceste lucruri, cu speranța că primarul Pirneci va face pe el de frică. Imaginați-vă că, în cei patru ani, supuși ”controlului” vostru, dacă primarul făcea vreo ”ghidușie” în afara legii, era demult ascuns după gratii.

Lazar Company

Referitor la celelalte 16 solicitări, toate au sămânța ”tendențiosului” ascunsă printre rânduri, la care primarul a dat deja răspunsurile solicitate la multe dintre ele, urmând să vi le trimită și pe celelalte. Avem și noi aceste documente, ca o dovadă a transparenței în administrația primăriei și ne vom mai apleca doar asupra unui aspect, de care Nițu și cronicarul lui fac mare cap de țară.
”Vă rugăm să ne comunicați dacă la fabrica de peleți din satul Bădeni se află aproximativ 500 de camioane ale fostei compani Edy Spedition, pentru care nu se plătesc impozite. Cine este proprietarul acestora?”, este o altă solicitare a cronicarului în cauză.
Pentru că noi, spre deosebire de alții, ne-am documentat înainte de a emite puncte de vedere ”urechiste”, vă informăm, domnule candidat PSD, Gheorghe Nițu, că cele 500 de camioane sunt 70, că nu sunt camioane ci cap-tractor, că sunt cumpărate de Lazăr Company de la Edy Spedition intrată în faliment, că sunt parcate în curtea fabricii, proprietatea firmei Lazăr Company și că nu se plătește impozit pentru ele deoarece nu sunt înmatriculate și nici nu vor fi, întrucât sunt de vânzare.

Dacă v-a mulțumit răspunsul nostru, așteptați-vă și la altele pe care le vom publica în viitor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.