257 total views

Vânătoare mare de vrăjitoare în PSD Vâlcea, cu interimarul Costi Rădulescu pe post de inchizitor şef. Nu, nu se caută ventrilocii care mai scapă câte un “Puie Monta” în timpul şedinţelor de partid şi nici nostalgicii lui Cîlea. Ţintele sunt cârtiţele-zvonace care au dat de gol învârtelile sinecurilor trase de vremelnicul şef al PSD Vâlcea, Costi Rădulescu, pentru clanul de familie.

 

Prinde orbul, scoate-i ochii

Prima zi pe domeniul de vânătoare al social-democraţilor vâlceni s-a soldat cu 35-40 de focuri de avertisment trase prin intermediul telefonului, diverse referiri la spiţa maternă a celor bănuiţi si ameninţări în linia melodică “Ai se eu te pego”. Bineînţeles, focurile de armă trase din mobilul lui Rădulescu au zburat în van, că doar nu s-a inventat prostul politic care să recunoscă din prima: “Da, bă Costi, eu am fost!”. Aşa că prognozăm o tolbă goală la sfârşitul vânătorii pentru deputat şi gonacii săi, dar nu acelaşi lucru îl putem spune despre portofelele fratelui său, Luian Rădulescu şi al cumnatului acesta. Cei doi tocmai au fost serviţi prin grija şefului de clan cu câte o indemnizaţie lunară de 1500 de lei de la Servcet şi posturi la fel de grase în structura de conducere a hotelului Livadia din Olăneşti, al Ministerului Muncii, şi la acelaşi Servcet. De ce? Pentru că într-un judeţ unde şomajul este în floare, cineva trebuie să practice cu folos şi nemunca pe bani.

Servcet, sifon pentru bani politici

Cu o bună cunoaştere a modelului de afaceri dubioase prin intermediul Servcet SA, fima în care s-a pripăşit în poziţia de director adjunct din 2010 până în 2012, Costi Rădulescu a înţeles că este cazul să îşi numească doi vechili în funcţii importante în societatea care sifonează fondurile CET Vâlcea. Mă rog, metoda în sine a fost patentată deja de tripleta de aur a PSD Comănescu-Persu-Cîlea, aşa că micul deputat cu funcţie de şef de partid nu face decât să urmeze un exemplu care îi poate asigura locul în galeria Antipa a dinozaurilor de partid. Cum funcţionează sifonul Servcet? Destul de simplu. Dacă este să aruncăm o privire în bilanţul contabil din semestrul II al anului 2012, perioada în care Costi Rădulescu clocea încă scaunul de director adjunct al firmei, observăm că subsidiara CET Vâlcea înregistra datorii de 40.740,23 lei direct către firma mamă. Care firmă mamă, în calitate de unic acţionar se vedea nevoită să i le acopere constant, pentru a mima o evoluţie pe 0 a rezultatelor financiare ale Servcet. Din ce rezultau datoriile? Păi, din tocarea ineficientă a banilor alocaţi pentru mici reparaţii la reţeaua de alimentare cu energie termică a municipiului Râmnicu Vâlcea, din diverse achiziţii dubioase de consumabile şi din alte cheltuieli menite a acoperi lipsa de eficienţă a personalului din conducerea Servcet.

Tripleta Rădulescu-Buican-Cornoiu

Situaţia era atât de alambicată, încât în toamna lui 2012, un proaspăt consilier judeţean al PNL, nelămurit încă asupra modului cum jecmăneala politică se derula prin Servcet si Prelcet, a exclamat în gura mare în timpul unei şedinţe de partid: “Bă, mi se pare mie sau CET-ul si firmele ăstea două au ajuns o maşină de spalat banii?” Bingo, domnule avocat, nu vi se pare! Ba, de atunci, dacă nu mă înşel aţi beneficiat şi dvs de câteva contracte de consiliere gen “Ponta-Şova-Turceni”, cu acelaşi CET Govora. Ceea ce lasă de înţeles ca tripleta Rădulescu-Buican-Cornoiu a convenit deja asupra succesiunii pe care fiecare dintre şefii clanurilor politice o revendică asupra învârtelilor cu bani publici ai CET Vâlcea. Până acum, un iz de revoltă se degajă doar din tabăra pesedistă, unde primarii vor să strângă rândurile în jurul liderului interimar Costi Rădulescu pentru a-l ajuta să cadă mai repede direct în bombeurile contondente ale bocancilor lor. În celelalte tabere, livrările de conducte, consultanţa juridică şi consilerea psihologică a şefilor CET supuşi stresului de a împărţi contracte preferenţiale la ordin politic, decurg lin şi fără oprelişti.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.