125 total views

Ieri a fost ultima zi pentru cei care au dorit să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Deşi, candidaturile au fost depuse la Biroul Electoral Central, este posibil ca nu toţi candidaţii anunţati iniţial, să reuşească să se înscrie oficial în bătălia pentru Palatul Cotroceni.

Marţi şi-au mai depus candidatura la BEC, în afară de fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, preşedintele PAS, Constantin Rotaru, reprezentantul PER, William Brânză şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Primul care şi-a depus candidatura a fost premierul Victor Ponta, reprezentantul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, care şi-a înregistrat încă de la sfârşitul săptămânii trecute dosarul la BEC. Sâmbătă a făcut acest pas şi liderul PNL, Klaus Iohannis, care va candida din partea Alianţei Creştin Liberale. A urmat apoi europarlamentara Monica Macovei, candidat independent,care şi-a depus candidatura, duminică. Luni au fost depuse candidaturile Elenei Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR).

Reamintim că primul tur al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea a fost programat pe 16 noiembrie. Potrivit datelor oficiale, la urne sunt aşteptaţi circa 18,3 milioane de români, dintre care peste 530.000 au domiciliul în străinătate.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.