161 total views

Denunţătorul Elenei Udrea, vâlceanul Gheorghe Deaconeasa va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost reţinut marţi de procurorii DNA Piteşti pentru cumpărare de influenţă în formă continuată (opt fapte) şi dare de mită. Alături de acesta a mai fost reţinut şi Marius Bărbulescu, directorul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, Gheorghe Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundaţii, a acţionat în scopul obţinerii controlului asupra unei importante suprafeţe de teren forestier situată pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj şi Hunedoara din perspective construirii domeniului schiabil de la Vidra, precum şi a obţinerii custodiei şi, mai apoi, a dreptului de administrare pentru sit-ul Natura 2000 Parâng, prin intermediul fundaţiei pe care o reprezintă. Cel care a primit mita a fost nimeni altul decât Marius Bărbulescu, directorul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. “Interesul inculpatului Deaconeasa Gheorghe a fost generat de faptul că în zona respectivă deţinea direct sau prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafeţe de teren cu vegetaţie forestieră, unele amplasate în imediata vecinătate a DN7A, respectiv a lacului Vidra, a căror valoare a crescut exponenţial în contextul realizării proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra – Obârşia Lotrului. În acest sens, Inculpatul Deaconeasa Gheorghe, în materializarea demersurilor necesare realizării acestor scopuri, în perioada menţionată, a promis darea de foloase şi a remis foloase, constând în materiale de construcţie şi material lemnos, manoperă, transport, în valoare de 50.228 lei, inculpatului Bărbulescu Ion Marius”, arată procurorii DNA.

Bărbulescu, interventii pe langa functionari din mai multe institutii Comisarul Marius Ion Bărbulescu a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Ministerului Mediului, Agenţiei de Protecţie a Mediului Vâlcea şi Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Craiova, pentru a-l ajuta pe Deaocneasa să obţină avizele de mediu necesare implementării proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement in staţiunea turistica Voineasa, Judeţul Vâlcea”. De asemenea, comisarul Bărbulescu a intervenit pe lângă personalul silvic din cadrul Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Vâlcea, în contextul verificării efectuate de aceştia în cursul lunii februarie 2010, pentru ca eventualele sancţiuni aplicate personalului Ocolului Silvic Voineasa să fie reduse, astfel încât acesta să-l sprijine în continuare pe inculpatul Deaconeasa Gheorghe în demersurile privind exploatarea forestieră în zona Obârşia Lotrului, Gheorghe Deaconeasa este cercetat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cu ocazia percheziţiei efectuate în data de 18 decembrie 2014, la domiciliul vâlceanului a fost identificată următoarea cantitate de muniţie: 4 cartuşe proiectil unic calibru 12/70, 87 cartuşe cu bile de cauciuc, 28 de cartuşe cu încărcătură de gaze calibru 9 mm, 6 tuburi cartuşe trase calibru 10/22T. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că inculpatul Deaconeasa Gheorghe a fost autorizat să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale/neletale, drept care i-a fost suspendat la data de 14.02.2012, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un alt dosar instrumentat de către DNA-Serviciul Teritorial Piteşti.

 

articol scris de Irina Rîpan pe adevărul.ro

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.