255 total views

Vineri, 16 septembrie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C.D.N pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și uz de fals.

politist-mita

În fapt, la data de 23.08.2016, ajutorul șefului unui post de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a oprit în trafic pe C.D.N. care conducea un autoturism cu numere de înmatriculare de Bulgaria. La control, C.D.N. a prezentat un permis de conducere ce atesta că ar fi emis de autoritățile din Bulgaria pe numele său. În urma verificărilor efectuate, agentul de poliție a constatat că persoana nu deține permis de conducere, iar documentul respectiv este fals. C.D.N. i-a promis polițistului suma de 500 euro pentru a nu-i întocmi dosar penal și pentru a-i restitui permisul de conducere.
Agentul de poliție a formulat denunț la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, iar cu ocazia realizării acțiunii de prindere în flagrant s-a stabilit că C.D.N. remisese agentului de poliție 300 euro și 900 lei în scopul menționat anterior.
În urma flagrantului realizat, inculpatul C.D.N. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, procurorul de caz dispunând reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 25.08.2016 magistrații Tribunalului Vâlcea au hotărât arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Pe parcursul cercetărilor, polițiștii din cadrul S.J.A. Vâlcea au desfășurat, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror, numeroase activități de urmărire penală.
În administrarea probatoriului s-a beneficiat de sprijin din partea Direcției Operațiuni Speciale – S.O.S. Pitești din cadrul I.G.P.R.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.