1,054 total views

Deputatul este indignat de ipocrizia PNL, care, între Vâlcea şi Gutău, alege un primar infractor şi aminteşte despre un teren de pe Dealul Capela pe care fostul edil condamnat pentru corupţie insista ca municipalitatea să-l cumpere contractând un credit bancar

Radulescu 1

Luni, 12 octombrie, deputatul independent Romeo Rădulescu a organizat o conferinţă de presă în care a criticat în termeni duri decizia PNL Vâlcea de a demara negocierile cu Mircia Gutău, stabilit ca favorit pentru Primăria Râmnicului la alegerile din vara lui 2016 de un sondaj de opinie.
“Joi şi vineri (8, repectiv 9 octombrie a.c. – n.r.) a fost vehiculat în spaţiul public rezultatul unui sondaj comandat de PNL, rezultat pe care eu îl consider o minciună ordinară, menită doar să manipuleze opinia publică. Când spun asta mă bazez şi pe faptul că în presă au fost date nişte cifre, în timp ce unii dintre cei care au plătit aproximativ câte 1.000 de lei pentru a participa la acest sondaj au primit cu totul şi cu totul alte date. Cred că şi numele domnului Vasile Gorun (celebru fost personaj interlop, condamnat pentru ultraj şi fapte de violenţă la sfârşitul anilor 90 – n.r.) putea fi introdus în acest sondaj şi ar fi avut şi un avantaj important, pentru că domnia sa nu a suferit decât o singură condamnare. Refuz să cred că un personaj condamnat de două ori pentru corupţie e demn de încrederea vâlcenilor! Să nu uităm că acum trei ani PNL ne propunea cel mai cinstit primar, în persoane domnului Emilian Frâncu. Şi acesta a reuşit, din păcate, o performanţă, aceea că după nici măcar un an de la alegeri a fost condamnat tot pentru fapte de corupţie. Acest sondaj recent nu reprezintă altceva decât o metodă prin care PNL Vâlcea vrea să-şi justifice alegerea de a-şi asuma candidatura unui condamnat. Ăsta este respectul pe care PNL Vâlcea îl are faţă de conducerea naţională a partidului şi faţă de vâlceni. (…) Constatăm că suntem primul oraş din lume unde un partid care a dat Preşedintele României propune un primar infractor”, a susţinut Romeo Rădulescu.

“Nu sunt disperat să candidez la Primărie!”

Rădulescu susţine că nu se grăbeşte să anunţe ce direcţie politică va urma pentru că vrea să analizeze temeinic situaţia, dar nu exclude discuţii cu orice formaţiune politică. “Nu sunt disperat nici să candidez neapărat la Primăria Râmnicului! Există multe alte partide, UNPR, PRU. Din partea ALDE exclud să candidez pentru că l-am susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu la funcţia de Preşedinte al României şi am constatat ulterior că susţine tot corupţii. Sunt un grup desprins tot din PNL… Săptămâna viitoare voi avea discuţii şi cu reprezentanţii PSD”, declară parlamentarul.
El mai spune că nu crede că Mircia Gutău va ajunge să candideze din nou la funcţia de Primar al Râmnicului, lăsând de înţeles că fostul edil va fi împiedicat de un nou dosar instrumentat în acest sens de procurorii anticorupţie. Cu acest prilej, deputatul vâlcean a explicat şi care a fost momentul culminant al deteriorării relaţiilor sale cu fostul coleg de PD şi de echipă la conducerea Primăriei Râmnicului în perioada 2008 – 2010. “Relaţia mea cu Mircia Gutău s-a deteriorat iremediabil în momentul în care am constatat că Primăria trebuia să cumepre un teren pe Dealul Capela cu 3,5 milioane de euro. Se poate şi verifica parcursul acestei afaceri, sunt încă pe internet declaraţiile oficiale în acest sens. În 2008 se anunţa cu surle şi trâmbiţe că pe Dealul Capela va fi amenajată cea mai mare Grădină Zoologică, dar în 2009 s-au răzgândit, că nu se mai face pentru că după verificarea celor de la minister s-a stabilit că nu se încadrează la cheltuieli eligibile. În 2010, eu habar nu aveam despre ce vorbea, când m-am dus să vorbesc. Îmi tot spunea că Primăria trebuie să cumpere terenul de pe Capela, că totul este aranjat şi cu cei care obţinuseră terenul în instanţă, şi cu creditul pe care trebuia să îl facem, nu mai ţin minte exact la ce bancă, BRD sau CEC. S-a făcut de către primărie un raport de evaluare din care a reieşit că valoare terenului abia dacă depăşea 300.000 de euro, nicidecum 3,5 milioane de euro!”, a declarat Romeo Rădulescu

În sondajul PSD, Gutău şi Rădulescu sunt umăr la umăr

Conform rezultatelor acestui studiu, fostul edil Mircia Gutău ar conduce detaşat, cu peste 40% dintre opţiunile intervievaţilor, urmat la mare distanţă de Romeo Rădulescu (fost primar în perioada 2010 – 2012, actualmente deputat independent) cu 15% şi Ion Gigi Matei (în prezent, viceprimar cu atribuţii de primar), cu 13%. Niciunul dintre ceilalţi reprezentanţi PNL ale căror nume au fost menţionate în cercetare nu a întrunit măcar 5% din opţiunile respondenţilor. Alte sondaje, inclusiv unul realizat în primăvară la comanda PSD Vâlcea, au avut ca rezultate o situaţie radical diferită, Gutău şi Rădulescu fiind aproape la agalitate, urmaţi la puţine procente de Gigi Matei în preferinţele râmnicenilor.
La sfârşitul lunii ianuarie 2010, Mircia Gutău a fost condamnat definitiv de ÎCCJ pentru complicitate la luare de mită, în urma unui flagrant regizat de procurorii DNA. Doi ani şi jumătate mai târziu, ex-edilul a fost condamnat definitiv şi într-un dosar privind cumpărarea de către Primăria condusă de el la preţ supraevaluat de aproape zece ori a unor locuri de joacă, acuzaţia fiind susţinută tot de procurorii DNA pe baza unui raport al Curţii de Conturi în acest sens. Pedeapsa stabilită de instanţă fiind mai mică decât prima, Gutău nu a trebuit să execute ani în plus de închisoare, potrivit prevederilor noului Cod Penal. În prezent, el este reabilitat de justiţie şi se bucură de toate drepturile în urma ispăşirii condamnărilor, inclusiv de cel de a alege şi a fi ales.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.