92 total views

Partidul Democrat Liberal și europarlamentarii PDL solicită demisia socialistului Martin Schulz de la președinția Parlamentului European și cer socialiștilor români să își facă publică poziția față de declarațiile grave ale candidatului lor la președinția Comisiei Europene cu privire la Crimeea.

“Respingem declarațiile făcute de socialistul Martin Schulz și îi cerem acestuia să precizeze din ce poziție a făcut aceste afirmații. Un european care pune “interesele comune” cu Rusia mai presus de valorile democratice nu are ce căuta la conducerea Parlamentului European. Martin Schulz vorbește de credibilitatea Uniunii Europene și de luarea unor decizii corecte. O decizie corectă ar fi ca Martin Schulz să-și dea demisia din funcția de președinte al Parlamentului European și astfel eforturile făcute de Europa în relația cu partenerii săi estici vor fi mai credibile.” – Theodor Stolojan, șeful delegației PDL din Grupul PPE în Parlamentul European

 Socialistul Martin Schulz a afirmat într-un interviu pentru agenția de presă AFP că “trebuie să privim realitatea și realitatea este că peninsula Crimeea aparține acum Rusiei”. Mai mult, acesta s-a declarat împotriva unor noi sancțiuni europene pentru Federația Rusă în legătură cu implicarea Kremlinului în Ucraina, afirmând că Uniunea Europeană are “interese comune cu Rusia” și amintind exporturile de energie din Federația Rusă către Europa.

 “Declarația lui Martin Schulz este în contradicție cu poziția UE și a întregului Occident, de a nu recunoaște alipirea ilegală a Crimeii de către Rusia. Cerem europarlamentarilor români din grupul socialiștilor să își facă publică poziția față de declarațiile candidatului lor la președinția Comisiei Europene. Alegătorii trebuie să știe dacă un vot dat socialiștilor poate atrage după sine un troc între principiile democratice și aspirațiile colonialiste ale Rusiei.” – Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE în Parlamentul European

PDL și europarlamentarii PDL consideră că Uniunea Europeană trebuie să fie consecventă și fermă în raport cu Federația Rusă, inclusiv prin aplicarea de noi sancțiuni dacă intervenția Kremlinului în Ucraina nu încetează.

 Şeful Delegației PDL în Grupul PPE din Parlamentul European – Theodor Dumitru Stolojan

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.