Loading

Nicolăescu investeşte în medicii de familie şi închide spitalele

Ministrul Eugen Nicolăescu, aflat la al doilea mandat în fruntea Ministerului Sănătăţii, afirma cu puţin timp în urmă că prin noua Lege a sănătăţii, modificată a treia oară, pacienţii vor plăti mai puţin pentru serviciile medicale oferite de unităţile spitaliceşti. Ministrul liberal era lovit de soare, probabil, când a făcut declaraţia respectivă, altfel şi-ar fi dat seama că se contrazice singur, în condiţiile în care cu trei minute înainte afirmase că va diminua bugetul alocat spitalelor în favoarea medicilor de familie.

În traducere liberă, spitalele vor fi închise sau privatizate, pacienţii cu dare de mână urmând să plătească toate serviciile. Românii cu venituri de 7-800 lei/lună vor crăpa la uşa medicilor de familie sau în ograda proprie sub ochii neputincioşi ai familiei şi eventual ai preotului. Noua lege a liberalului Nicolăescu bagă spitalele în faliment în favoarea medicilor de familie. În noua variantă, Nicolăescu a decis să reducă banii alocaţi spitalelor urmând ca banii economisiţi să fie direcţionaţi către medicii de familie care nu au dotarea necesară pentru rezolvarea cazurilor. Foarte puţini medici au investit în aparatura neceasră, EKG, analizator sau ecograf, majoritatea fac doar birocraţie…iau o tensiune şi eliberează trimiteri către spitale. Prin acest proiect ministrul Nicolăescu declanşează un adevărat genocid în România. Subfinanţarea spitalelor va duce inevitabil la falimentarea sau privatizarea spitalelor, acolo unde va exista un interes major. Astfel serviciile medicale vor deveni un adevărat lux pentru trei sferturi din populaţia ţării, care trăieşte din salariul minim pe economie. Pacienţii vor plăti tot pachetul de servicii, de la cele medicale la cele hoteliere, respectiv de cazare, cheltuieli imposibil de achitat dintr-un venit lunar de 700 lei.

Adrian Buşu, juristul Colegiului Medicilor, participant la întâlnirea organizată de Nicolăescu,la Craiova, a precizat că noua lega ar avea aplicabilitate, eventual, într-o ţară dezvoltată, nu în România.
,,Ministrul Nicolăescu vrea să ia bani de la spitale şi să-i dea medicilor de familie, ceea ce nu ar fi o problemă dacă aceştia ar fi plătiţi pe servicii medicale şi dacă ar avea dotarea necesară pentru acordarea acestor servicii: un analizator, un ecograf şi un EKG. Domnul ministru nu poate să ia banii de la spitale, mai bine spus nu ar fi indicat să o facă, pentru că în România avem un caz atipic: toată lumea se duce la spital, nu la medicul de familie. La medicul de familie se duce doar pentru trimitere, dacă se duce, de obicei se apelează la Urgenţe pentru scurtarea traseului. La noi foarte puţini medici au aparatura necesară pentru evitarea internărilor, majoritatea fac birocraţie. Dacă ar fi plătiţi la servicii ar fi interesaţi să-şi asigure dotarea necesară, dar nu sunt şi atunci îşi trimit pacienţii în spital.
Plus că noi nu avem un sistem pentru îngrijirea la domiciliu. Privatizezi spitalele, le falimentezi, dar trebuie să pui ceva în loc,un sistem de îngrijire la domiciliu, care să preia cazurile externate sau cele care pot fi tratate la domiciliu.Din păcate nimeni nu investeşte într-un astfel de sistem pentru că nu este profitabil. Un astfel de sistem implică costuri foarte mari şi venituri foarte reduse, pentru că faci o injecţie noaptea, cu 2,5 lei, şi investeşti de trei ori mai mult, pentru plata personalului medical, disponibil şi noaptea, maşină pentru deplasările în teren, materiale sanitare etc.
În prezent, în ambulatoriu sunt finanţate doar 28 de cazuri/zi, următorii pe listă sunt obligaţi să se reprogrameze sau să plătească. Despre asta vorbim, dar domnul ministru trăieşte în altă ţară….Dacă se aplică legea domnului Nicolăescu internările vor fi un lux pentru bolnavii din România, pentru că vor plăti totul.”, a precizat juristul Adrian Buşu.

Nu ştim dacă rudele ministrului şi-au dezvoltat afaceri şi în zona serviciilor mortuare, dar deciziile luate fac posibilă şi această variantă, altfel liberalul nu ar transforma ţara în cimitir.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.