730 total views

Mircia Gutău este de departe cel mai bun gospodar pe care l-a avut Râmnicul în ultimii 28 ani. Fără îndoială și fără să-l periem. Probabil că e ceva în AND-ul lui. Are acel ceva care-i trebuie unui primar. Are priză la pensionari și nu numai, dar nu asta îl face “cel mai votabil”.

Are o dorință de a face, o energie și o forță care îl ajută să ducă la un bun sfârșit ceea ce începe. După el nu rămân proiecte agățate la nesfârșit în ițele birocrației, el găsește mijloacele prin care să ajungă la rezultatul dorit. Și asta, pentru un primar, este o mare calitate.

Uitându-ne în urmă, la 2017, putem trage niște concluzii:

1. Și-a “cimentat” un consiliu local care nu-i iese din cuvânt. Adversarii nu mișcă, cu o singură excepție: Grig Crăciunescu;
2. Și-a impus oamenii în toate instituțiile în care a avut interes: Apavil, Aba Olt, Piețe Prest, DADP, Inspectoratul Școlar, Poliția Locală, Prefectura și altele. Nu le știm nici noi pe toate;
3. Și-a “fidelizat” marea parte a presei ( aia care se fidelizează cel mai ușor și repede – cu bani ) și are zilnic spațiu media PRO Gutău, nelimitat și necondiționat;
4. Și-a adus consilier de marcă, Tudor Pendiuc. Prin asta transmite un mesaj foarte clar că actualul partener, Costi Rădulescu, este prea slab pentru el și din acest punct de vedere își construiește propriile legături la vârful PSD, prin Tudor Pendiuc. Este limpede că la viitoarele alegeri o să-l “mănânce” pe pâine pe Costi Rădulescu. Probabil Eugen Neață o să fie pionul împins de Gutău pentru funcția de președinte CJ și în acest fel dominația județeană o să fie totală.

În ciuda tuturor evidențelor Mircia Gutău are și el slăbiciunile lui. Această sete nepotolită pentru putere, pentru apreciere și pentru afirmare îl face să comită erori. Să creadă că dacă 5 publicații și 2 televiziuni îi mănâncă din palmă o să audă și o să vadă numai aplauze. Să creadă că dacă face 10 lucruri bune la al 11-lea poate să fie oricum ce vrea el, tot bun este. Să se înconjoare de oameni care fie îl aprobă necondiționat, fie tac necondiționat. Să creadă că se pricepe la toate și că ideile lui sunt cele mai bune.

În 2010 a fost la un nivel de dominare categorică a scenei politice vâlcene. Nivelul de încredere și intenția de vot a electoratului râmnicean erau la maxime istorice. Drept dovadă, în 2016, a reușit să recapitalizeze o parte a acestei încrederi, suficientă pentru a câștiga Primăria. Tocmai asta l-a făcut să greșească, a fost prea sus și “setea de putere” l-a lovit. De acolo de sus, căderea a fost dureroasă! Nu putem, totuși, să nu apreciem rezistența și puterea de revenire de care a dat dovadă.
Mircia Gutău, vă transformați cu repeziciune în “baronul local de Vâlcea”, atotputernicul și atotstăpânitorul Râmnicului. Mircia Gutau, desconsiderați vocile care vă atrag atenția unde și când greșiți, îndreptându-vă aghiotanții împotriva celor care îndrăznesc să vă fie potrivnici.
Să nu credeți că nu vedem cum vă refaceți același cerc de “tovarăși”, oameni de afaceri care vă sunt vasali și care vă consideră sursa lor de bunăstare, credincioși până în măduva oaselor, care vă răsplatesc cu onoarea afaceriștilor postcomuniști, cei care își clădesc averea pe “prietenii politice inspirate”. Bugetul orașului are destinații dinainte știute chiar dacă direcționarea banilor se maschează prin licitații “umblate”.

Nu sunteți de stânga! Nu sunteți de dreapta! Sunteți de toate!
Nu aveți perspectivă! Aveți doar prezent!
Nu aduceți speranță! Aduceți Pomohaci, albume foto și petreceri cu decorațiuni exorbitante pe ritm de manele.

Vom scrie în continuare despre derapajele din administrația locală!

Despre “succesuri” are cine să verse râuri de laude, nu ne facem probleme că rămân nepopularizate.
Dacă vreți să nu mai fiți numit infractor, Reabilitați-vă!
Anumite situații frizează ridicolul. La angajarea unui biet polițist local, unui paznic într-o instituție pe care o coordonați sau chiar și a unui amărât de gunoier la Piețe Prest dumneavoastră îi solicitați ca și condiție eliminatorie să nu aibă cazier! E ridicol !

Pe viitor puteți conta pe noi!

O să vă spunem ceea ce credem cu adevărat și totdeauna public, nu pe la spate!

neica nimeni

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.