261 total views

...Mazilu o vrea pe Udrea sexi şi caldă şi la pârnaie

Deputatul Constantin Mazilu, liderul UNPR Vâlcea, are o inimă pe măsura staturii sale….adică foarte mare. Sensibil la problemele domestice ale Elenei Udrea, din arest, cum ar fi lipsa feonului, a apei calde la orice oră şi a aerului condiţionat, deputatul a sesizat Parlamentul asupra „condiţiilor inumane din puşcării”, o acţiune normală am putea spune ţinând cont de faptul că parlamentarii ocupă mai nou locurile găinarilor. Aleşii neamului vor să stea la puşcărie ca la o pensiune de lux, nu de alta dar altfel intră reabilitarea în oasele şi cugetele lor.

Liderul UNPR Vâlcea vrea condiţii mai bune pentru infractorii din cele 44 de puşcării, acesta a precizat că nu vrea să facă pe avocatul corupţilor ajunşi după gratii, dar CEDO nu înghite deloc tratamentul inuman în care stau deţinuţii. Interesant este faptul că nimeni n-a văzut nimic în neregulă până la arestarea Elenei Udrea şi confiscarea celebrului sutien luat de gardieni pentru evitarea unei posibile sinucideri.
„În 2013, CEDO a condamnat România la plata sumei de 4.900 de euro lui Constantin Cristian Catană, fost judecător la Piatra Neamţ. Acesta fusese condamnat în 2004 pentru luare de mită. Catană s-a plâns la CEDO în 2005 că, în perioada 2004 – 2005, a fost închis într-o celulă de 12,54 metri pătraţi, cu 4 paturi, fără grup sanitar propriu şi apă curentă.
Potrivit fostului magistrat, accesul la toaletă era permis doar de 3 ori pe zi, după un program prestabilit, şi nu între orele 22.00 – 5.00. Încăperea unde putea face duş nu era bine încălzită, nu avea suficientă lumină în celulă şi nu a ieşit deloc să se plimbe în aer liber pe perioada arestului. Nu vreau să mă erijez în avocatul nimănui, ci doar să vă informez, în calitatea mea de membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, despre problema condiţiilor inumane din penitenciarele României. Acest subiect ne face de râs în toată lumea şi ne scoate din buzunar, an de an, sume colosale stabilite de CEDO ca despăgubiri pentru relele tratamente aplicate deţinuţilor”, a precizat parlamenatarul în ţidula prezenatată Parlamentului.

Hoţi mulţi, locuri puţine

Deputatul a menţionat că CEDO este asaltat cu plângeri din cauza încălcării drepturilor puşcăriaşilor: „Frecvent, la comisie, primim memorii peste memorii despre condiţiile inumane din puşcării. Mii de plângeri împotriva statului român ajung anual la CEDO. Unele sunt respinse, însă sute de reclamaţii sunt judecate. Numai anul trecut, ţara noastră a fost condamnată de CEDO în 70 de cazuri pentru încălcarea drepturilor omului. 40% dintre condamnările judecătorilor de la Strasbourg au fost decise din cauza condiţiilor din penitenciare. Statul român trebuie să plătească daune de aproximativ 1,5 milioane de euro. Faţă de anii anteriori, suma este mai mică. Pentru supraaglomerarea deţinuţilor în închisori, igienă şi ventilaţia deficitară din celule, apă semi-potabilă şi alimente necorespunzătoare.” O situaţie normală pentru săracii de la sate şi nu numai.

Doar 44 de penitenciare pentru o clasă politică mafiotă

Mazilu a precizat în comunicatul de presă că România este arătată cu degetul de întreg mapamondul, pentru că ,,în ţara noastră, ajung în spatele gratiilor, anual, peste 30.000 de persoane, în condiţiile în care este spaţiu doar pentru 20.000 în cele 44 de penitenciare existente. Potrivit normelor internaţionale, fiecare deţinut are dreptul la un spaţiu de cel puţin 4 metri pătraţi, dar deseori doi condamnaţi împart acelaşi pat, în celulele neîncălzite. De asemenea, nu de puţine ori s-a întâmplat ca unii deţinuţi, pentru că n-au mai suportat condiţiile, să-şi pună capăt zilelor spânzurându-se.”
Probabil, deputatul a uitat că România este arătată cu degetul din cauza corupţiei din Parlament, ba chiar de la Preşedinţie, DNA mai are câteva dube şi cară tot Parlamentul în puşcăriile din ţară, şi nu pe dosare închipuite.
Şi dacă tot e pe întrebări, o întrebare de bun simţ ar fi: cine sesisează Parlamentul şi CEDO asupra condiţiilor inumane impuse săracilor României de parlamentarii corupţi?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.