240 total views

Se solicită pentru un eveniment suma de 4000 de lei, dar observăm că proiectul de hotărâre, supus aprobării CL, nu are atașate documentele obligatorii pentru aprobarea sumei. Lipsește de la proiect cererea solicitantului și care este obligatoriu de atașat, dar și propunerea de contract/protocol, privind încheierea unui protocol, așa cum se menționează în proiect, pe care Consiliul Local, în funcție de conținutul lui, îl aprobă sau nu. CL poate propune, în caz că formularea nu este agreată, modificarea acestuia. Ori dacă acest contract/protocol nu se regăsește, ce aprobă CL?

Consiliul Local trebuie să vadă propunerea de colaborare și apoi să voteze!!!

Forumul Cultural al Râmnicului a solicitat un sprijin financiar în valoare de 4.000 lei pentru organizarea unui program de manifestări dedicate Sfântului Antim Ivireanul, în perioada 22-27 septembrie 2019, la împlinirea a 20 de ani de la alegerea acestuia ca Patron Spiritual al orașului. În cadrul acestui program urmează să se desfășoare o serie de manifestări cu caracter tradițional (expoziție de carte, lansare de noutăți editoriale, sesiunea anuală a Centrului de Studii Medievale și Premoderne „Antim Ivireanul”, procesiune cu torțe prin centrul orașului, editarea numărului 28/2019 al revistei Lumina lumii”), dar și cu caracter de noutate acum ar fi demararea procedurilor de înfrățire a municipiului Râmnicu Vâlcea cu orașul Ude din Georgia, localitatea natală a Sfântului Antim Ivireanul.

Ținând cont de aceste argumente se consideră necesară și oportună propunerea privind efectuarea unei plăți din bugetul local în sumă de 4000 lei Forumului Cultural al Râmnicului, pentru organizarea acestui eveniment, urmând ca solicitantul să încheie un protocol de colaborare cu municipalitatea. Primarul Mircia Gutău, potrivit proiectului de hotărâre, va fi împuternicit de către CL să semneze acest protocol de colaborare.

Poate până la ședința ordinară vom vedea atașat la proiect documentele care, în opinia noastră, nu trebuie să lipsească, pentru că atunci CL nu are ce să voteze, pentru că cum… are!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.