48 total views

Atâta vreme cât dreptul la replică implică insulte și jigniri directe și imorale care ar leza demnitatea publicului, nu se poate publica. Nu putem publica în cadrul unui drept la replică acuze la alți jurnaliști, adică opinia personală vis-à-vis de presa incomodă. Un drept la replică se referă strict la persoana respectivă ori la publicația respectivă.

Deci, Buican Cristian, foarte bine că ați venit cu un punct de vedere la articolul cu titlul “Astăzi, demisie liberală pentru deschiderea pârtiei de schi de la Voineasa!”, este dreptul dumneavoastră. Dar ați greșit când v-ați permis să mă jigniți, pentru că veți fi lipsit de publicarea acestuia fără altă alternativă. Un drept la replică oferă posibilitatea celui lezat, dreptul la rectificare care contribuie la informarea corecta a publicului atunci cand punctul de vedere nu i-a fost luat.

Articolul nostru este unul la care, dacă se considera necesar un drept la replică, trebuia dat argumentat și motivat. Aceasta este natura unui drept la replică! În cadrul unui drept la replica nu poate fi acuzată întreaga presă sau cel puțin cea care nu este aservită anumitor interese sau anumitor politicieni.

În acest context, îl informăm și, în același timp, îi solicităm persoanei fizice Buican Cristian, să mai citească o dată articolul și să-l înțeleagă rând cu rând. Articolul cu pricina nu aduce jigniri, nu acuză și nu face atac la persoană. Cât despre omul politic, Buican Cristian, el este expus la o critică avansată fie că îi convine, fie că nu.

PSD poartă întreaga responsabilitate privind nedeschiderea pârtiei de schi la Voineasa…” – acuză
”…în ciuda presiunilor unor auto-intitulați jurnaliști...” – insultă
”...având în spate interese materiale și politice…” – acuză
”….se apără în instanță față de acțiunile concertate ale unor auto-intitulați ziariști..(…)..îi va acționa în instanță…” – insultă și intimidare

În altă ordine de idei, stimate deputat, libertatea jurnalistică deși cuprinde și recurgerea la o anumită doză de exagerare, chiar de provocare, nu este cazul în articolul contestat prin punctul de vedere denumit ”drept la replică”, unde chiar dumneavoatră insultați.

Recomandare!

În măsura în care pe viitor va fi înțeles fenomenul jurnalistic, precum și dreptul la o exprimare civilizată din partea persoanelor publice, cu siguranță vom publica și dreptul la replică.

Un deputat nu poate folosi un asemenea limbaj la adresa mass-media, implicit într-un drept la replică.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.