204 total views

Dacă nu curge, pică. Dar dacă nici nu mai pică, atunci situația devine extrem de delicată într-un partid învățat să fie mai tot timpul conectat la banul public și privat, lăfăindu-se cu contul doldora.

Buican Costi

Și-au cam dat cu stângul în dreptul liberalii, votând o lege împotriva voinței lor care le îngrădește aria de mișcare în campaniile electorale. Micii, berea și pungile cu daruri electorale, bannerele și afișele kilometrice ale candidaților, rămân în amintirea celor ce ce-și vindeau foarte ușor conștiința. Dar și în cea a liderilor politici care forțau conturile membrilor de partid cu dare de mână, dându-le în schimb primele poziții pe liste. Și mai ales în amintirea candidaților care suspină după sponsorizări aducătoare de profit chiar și buzunarelor proprii.

Normele metodologice privind aplicarea Legii 113/2015 de finanțare a activității partidelor politice și a campaniilor electorale le-a dat peste cap planurile opulente. Ce s-or face ei săracii candidați fără chipuri atârnate deasupra străzilor? Cum o să-l convingă pe bețivul satului din deal că dacă îi votează pe ei, va curge lapte și bere? Nu-i așa că e din ce în ce mai complicată politica asta? Să stai cu sabia DNA-ului deasupra capului, să riști să-ți faci vilă pe numele amantei sau a vecinilor, ca să nu te bunghiască ANI… Sunt din ce în ce mai neatrăgătoare funcțiile de primari și din acest punct de vedere, partidele politice vor avea o problemă. Unde să găsească candidați care să se dedice doar binelui comunității? Deocamdată, încă se mai găsesc de-al d-ăștia avizi de îmbogățire prin crasa lor inconștiență. Va veni, însă, timpul ca partidele politice să dea cu tunul în căutarea candidaților, dacă ele la rândul lor vor avea lideri de aceeași factură, așa cum sunt astăzi Buican sau Rădulescu. Numai dacă vor fi schimbați cu alții demni și corecți, se va intra într-o stare de normalitate. Până atunci, vom mai asista la spectacole grotești cu lacrimi de crocodil și zornăit de cătușe.

Ședințele liberalilor la centru au devenit din ce în ce mai nesuportabile. Alina Gorghiu a înțeles că a înțărcat vaca și a solicitat mulgerea cotizațiilor, amenințând că cine nu va umple oala liberală, adio rație de lucernă, adică nu vor mai fi puși pe listele cu candidați. A rămas doar cu vreo douăzeci de membrii în sală din peste o sută, restul ducându-se să ia o gură de ovăz. Nu-i așa că e din ce în ce mai complicată politica asta, mai ales că dacă nu mai curge, nici nu mai pică!?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.