Loading

• campioana României are mare nevoie de victorie pentru a mai avea şansa să se califice în semifinale, chiar dacă o parte din vedete sunt pe picior de plecare

Sunt din ce în ce mai puţine şanse ca Oltchim Râmnicu Vâlcea să termine acest sezon competiţional cu toate vedetele în lot. Deja sunt patru handbaliste care şi-au depus memorii la Federaţia Română de handbal şi în cazul în care conducerea nu va face rapid rost de bani, vor deveni libere de contract, libere să plece la oricare altă formaţie din Europa. Primele care au semnat “petiţia” au fost stranierele Iulia Navarro şi Alexandrina Barbosa. La scurt timp, la numai câteva zile distanţă, Ionela Gâlcă a făcut şi ea memoriu. În fine, ultima de pe listă este franţuzoaica Alisson Pineau, handbalistă care a dezamăgit crunt în timpul petrecut la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dacă imediat după meciul de la Zvenigorod cele patru jucătoare nu îşi primesc salariile restante, atunci singura variantă este o eventuală înţelegere între ele şi club, un act semnat de ambele părţi care să ajungă la sediul FRH.

Două puncte sau adio arme

Sâmbătă, în direct la Digi Sport, Oltchim îşi joacă ultima şansă pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Chimistele se deplasează la Zvenigorod şi are ca unică variantă victoria, la orice scor diferenţă. În acest caz vâlcencele pot termina la final la egalitate de puncte cu FTC Budapesta, în cazul în care va învinge în deplasare şi pe vicecampioana Ungariei. Rusoaicele nu au strâns până acum nici măcar un punct în cele trei etape scurse din grupele Ligii Campionilor dar şi ele mai au şanse teoretice. În tur a fost 29-25 pentru campioana României după o primă repriză echilibrată şi o a doua dominată clar de elevele lui Jakob Vestergaard. În cealaltă partidă a grupei, Krim Ljubljana joacă pe propriul teren contra lui Krim, rezultat care le interesează pe chimiste. În cazul în care gazdele pierd contra unguroaicelor, Oltchim se poate califica şi dacă pierde în Rusia, condiţia fiind să învingă pe campioana Sloveniei la mai mult de cinci goluri diferenţă. În acest caz Vâlcea nu mai poate termina pe primul loc, indiferent de rezultate şi nu va mai putea evita pe ETO Gyor în penultimul act al competiţiei. Dacă se impune Krim, atunci Oltchim are şansa primului loc cu trei victorii din trei meciuri.

Grupa A

Programul etapei IV-a:

Randers – Buducnost
Gyor – Larvik

Clasament

1. ETO Gyor      3     3     0     0     76-53     6
2. Larvik           3     2     0     1     63-61      4
3. Buducnost      3     1     0     2     59-69      2
4. Randers           3     0     0     3     59-74      0

Etapa a V-a

Randers – Larvik
Buducnost – ETO Gyor

Etapa a VI-a

Gyor – Randers
Larvik – Buducnost

Grupa B

Programul etapei a IV-a:

Zvezda – Oltchim
Krim – FTC Budapesta

Clasament

1. FTC      3     3     0     0     88-82      6
2. Krim      3     2     0     1     83-78      4
3. Oltchim      3    1     0     2     75-76      2
4. Zvezda      3     0     0     3     83-93      0

Etapa a V-a

FTC – Oltchim
Krim – Zvezda

Etapa a VI-a

Oltchim – Krim
Zvezda – FTC

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.