902 total views

Acest articol își propune să descrie nevoile identificate de investitorul SC Iodimed SRL, pentru bolnavii de cancer, oferindu-le acestora șansa ameliorării/prelungirii/vindecării bolii. O viață mai bună pacienților bolnavi de cancer!

În curtea Maternității, unitate medicală aflată în Râmnicu Vâlcea, se construiește o Clinică de Radioterapie și Imagistică, o clădire medicală care în proporție de 90% este finalizată și care va deservi bolnavii diagnosticați cu cancer. Radioterapia este unul dintre cele mai dinamice domenii din oncologie, cu multiple beneficii pentru pacienți, experții în radioterapie fiind parte importantă din echipele multidisciplinare care tratează cu succes cancerele, chiar și în stadii avansate, cu metastaze. Foarte important de menționat despre radioterapie este faptul că, spre deosebire de chimioterapie, este un tratament local prin terapie țintită în zona afectată. La ora actuală, radioterapia se poate aplica într-o varietate mare de tipuri de cancer. În aproape orice tip de cancer există indicația de radioterapie, diferența acordării unui astfel de tratament indicat de medicul specialist o face doar stadiu și starea pacientului.

Județul Vâlcea se află într-o poziție foarte bună din punct de vedere medical, dezvoltându-se mult în ultimii 10 de ani. Conducerea Consiliului Județean a făcut investiții majore în clădiri medicale nou construite sau reabilitate, dar și în aparatură de ultimă generație. E important să deții tehnologia, dar și mai important este să știi să o folosești și să îmbunătățești tratamentul oferit pacienților. În curând, județul nostru se va putea mândri cu o clinică de radioterapie și imagistică, cu dotări în aparatura medicală de ultimă generație.

Cu ajutorul investitorului în sectorul medical – SC Iodimed SRL – bolnavii de cancer din județul Vâlcea vor fi primii care vor beneficia de tratamentul local prin radioterapie, tratament care până acum fiecare pacient și-l putea administra în alte județe, cheltuind foarte mulți bani și stând foarte mult pe drumuri. În curând, toate aceste pierderi vor fi date uitării și fiecare pacient suferind de această cumplită boală se va trata – ACASĂ!

Domeniile de activitate desfășurate de Iodimed vor fi destinate diagnosticării și tratării – acolo unde radioterapia permite – majorității tipurilor de cancer, respectiv: patologia cancerului de sân, cea a cancerului pulmonar, de colon, ovarian, esofagian, la cap și gât, la rinichi, tiroidă și multe alte tipuri. În prezent, pacienții din Vâlcea diagnosticați cu cancer au la dispoziție secția de oncologie (50 de paturi) din cadrul Spitalului Județean de Urgență și laboratorul de medicină nucleară. Cancerul este o boală costisitoare, ce necesită resurse importante pentru prevenție, diagnostic, tratament sau urmărirea evoluției în următorii ani. Modernizarea tehnologică în radioterapie imbunătățește rezultatele clinice doarece există o adaptare individuală a iradierii. Șansele de vindecare prin acest tratament local sunt foarte mari, datorită dozei precis administrate.

Investitorul Iodimed a apreciat că este necesară înființarea unui centru de radioterapie, în municipiul nostru, cunoscând foarte bine care sunt condițiile pe care pacienții bolnavi de cancer trebuie să le accepte după ce au descoperit că suferă de această boală tumorală definitivă prin dezvoltarea necontrolată a unor celule rău-funcționale și anume: timpul de așteptare pentru procedurile medicale care este de câteva lui și numărul bolnavilor care este în creștere de la an la an, așa cum se arată și în statistici.

Reamintim că legislativul din 2016-2020 a aprobat, în 2019, concesionarea unui teren existent în curtea Maternității, în suprafață de 1472 mp, pentru un centru medical cu profil oncologic. Mai exact, radiodiagnostic/radioterapie/imagistică, un centru medical ce va funcționa în Râmnicu Vâlcea începând din acest an. La finele lunii martie 2022, au început efectiv lucrările, iar astăzi, după doar 7 luni de zile, vedem că deja se anunță finalizarea lucrărilor, urmând ca până la la finalul lunii aprilie să avem parte chiar de o clinică funcțională.

Am spus că vom urmări întregul proces al construcției și vom reveni de fiecare dată cu detalii pe care le vom considera utile tuturor cetățenilor. Centrul medical este așteptat cu real interes, serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluție boală și tratament, de nivel european vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Un alt avantaj îl va reprezenta și crearea de noi locuri de muncă – medici, fizicieni, asistenți medicali, infirmiere dar și personal administrativ și de curățenie.

Prin lansarea construcției Clinicii de Radioterapie și Medicină nucleară, în Râmnicu Vâlcea, Iodimed se poate lăuda cu o rețea românească de excelență în diagnostic și tratament oncologic. Compania are planuri de dezvoltare ambițioase, având un buget de investiții care va fi direcționat către extinderea la nivel național prin deschiderea mai multor clinici similare. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, radiodiagnostic și medicină nucleară de ultimă generație, astfel încât să poată oferi, la nivel local, cele mai performante servicii de imagistică și radioterapie. Iodimed a înțeles importanța lucrurilor de calitate realizate la timp cu responsabilitate și profesionalism.

Un astfel de centru este mai mult decât binevenit în municipiul Râmnicu Vâlcea!

Imaginile atașate acestui articol sunt din noua clinică de radioterapie! 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.