261 total views

….asta a decis premierul Ludovic Orban care promite că cei șapte parlamentari liberali care au lipsit nemotivat de la votul pentru dublarea alocațiilor pentru copii, vor fi pedepsiți. Surse de încredere spun că deputatul liberal Buican Cristian este unul din cei șapteliberali care a lipsit nemotivat. Dacă nu este așa, liberalul nu are decât să facă dovada că a fost prezent sau că a lipsit motivat.

„Premierul Ludovic Orban pedepșeste șapte parlamentari liberali „leneși” dintre cei 11 care au lipsit ieri la votul pentru dublarea alocațiilor pentru copii, potrivit Digi 24.

 

Potrivit lui, cei şapte parlamentari PNL care au lipsit nemotivat la votul din Camera Deputaţilor privind dublarea alocaţiilor pentru copii nu mai au nicio şansă să obţină un mandat la alegerile viitoare.

„Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Ceilalţi şapte au lipsit nemotivat. Eu am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înţelege că este nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio şansă să obţină un mandat la alegerile viitoare. Pe de altă parte au existat şi mici defecţiuni în Coaliţie. Au fost o sumă de factori care au împiedicat retrimiterea la comisii”, a declarat Ludovic Orban.

Votul pentru dublarea alocaţiilor a fost unul iresponsabil, în condiţiile în care bugetul pentru 2020 este unul construit cu mari constrângeri.

„Şi în condiţiile retrimiterii la comisie, probabil că s-ar fi ajuns la un astfel de vot, după părerea mea lipsit de responsabilitate şi care reflectă maniera total, cum să spun, lipsită de logică şi de bun simţ faţă de realitate. Ştim foarte clar că suntem după un an 2019 în care politicile guvernamentale ale PSD au făcut praf bugetul României, au general cheltuieli şi o risipă de neimaginat, au creat grave disfuncţionalităţi în economie, iar anul care vine, 2020, este anul în care România trebuie să dea un semnal ferm că se angajează să lupte cu toate dezechilibrele economice care riscă să afecteze evoluţia pe termen lung a economiei româneşti. În condiţiile astea, când ştii foarte bine că bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, cu toate astea, cu toate constrângerile pe care le-am avut, am reuşit să construim un buget realist”, a mai declarat Orban.

Premierul este supărat pe faptul că să vii şi să susţii o sarabandă de măsuri, care provoacă fie reduceri dramatice ale veniturilor bugetului, fie creşteri foarte mari ale cheltuielilor bugetare, arată o completă lipsă de responsabilitate”

Articolul este o preluare de pe portalul investigative-report.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.