Loading

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a oficializat săptămâna trecută ,,divorţul” din USL. Liberalul a declarat că a decis să-l lase pe Ion Cîlea  singur la butoanele judeţului  pentru  a-l  obliga să-şi asume întreaga responsabilitate. Buican a menţionat că s-a săturat de modul discreţionar în care liderul PDL a făcut numirile pe posturi, numiri făcute doar în interesul PSD, drept urmare va iesi din alianţă, mai ales căla Vâlceaprotocolul nu a fost semnat. Deputatul nu a negat nici faptul că stă cu ochii pe primarul interimar Gigi Matei, lider al PSD Râmnicu Vâlcea…pentru a-l forţa să păstreze calea cea dreaptă.

Alianţa USL Vâlcea şi-a dat duhul săptămâna trecută când liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican s-a lepădat de liderul PSD Ion Cîlea precum măicuţele de satana. Deşi l-a susţinut în alegeri, acesta a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă  că PNL Vâlcea nu va mai susţine niciuna din acţiunile  sau măsurile iniţiate de liderul PSD Vâlcea şi că va ceda toată puterea de decizie liderului PSD Ion Cîlea. Liberalul a menţionat că-şi permite acest lux deoarece la nivelul judeţului Vâlcea  celebrul protocol nu a fost semnat.

,,Ca cetăţean sunt nemulţumit de rezultatele guvernării USL de până acum. Din punct de vedere al guvernării locale am cedat  tot partenerului meu dr.inginer Ion Cîlea. Nu vreau să-mi asum răspunderea pentru numirile făcute de acesta în funcţie pe anumite criterii, altele decât profesionalismul. După cum aţi observat, directori rămaşi în funcţie au fost demişi şi înlocuiţi cu oameni din apropierea domnului Ion Cîlea, care vrea să deţină controlul. Am decis să-i dau  posibilitatea de a-şi  asuma şi responsabilitatea pentru aceste decizii, iar eu voi avea posibilitatea de a fi critic atunci când ceea ce şi-a sumat public e în defavoarea judeţului. Pot să fac acest lucru deoarecela Vâlceanu am semnat protocolul .”, a precizat liderul PNL Vâlcea.

 Puci la Primăria Râmnicului?

Acuzele lansate de liderul PNL Vâlcea săptămâna trecută au constituit practic prima declaraţie de război oficială lansată la adresa lui Ion Cîlea, partenerul de alianţă impus de conducerea centrală a partidului. Divorţul de PSD permite filialei PNL Vâlcea să viseze măcar la formarea unei noi majorităţi în CL al Râmnicului pentru recuperarea puterii în municipiu, prin înlocuirea primarului interimar Gigi Matei, lider al PSD Râmnicu Vîlcea, cu liberalul Eduard Vârlan. O dorinţă  realizabilă doar printr-o alianţă cu PDL, alianţă interzisă de protocolul semnat între liderii celor trei partide aliate sub sigla USL. Deputatul Romeo Rădulescu, lider al PDL Râmnicu Vâlcea, a afirmat în cadrul conferinţei de vineri, 6 septembrie, că primele discuţii în vederea formării unei alianţe PDL- PNL au avut deja loc, pe holurile Parlamentului. Pedelistul a precizat că-l preferă pe Vârlan pentru că este mai sensibil decât Gigi Matei, adică mai uşor de controlat, nu pentru că este mai bun.

„Nu m-au contactat liberalii. Ne-am întâlnit şi cred că o soluţie pentru acest oraş este să vină cineva care măcar nu are aroganţă şi vrea să stea de vorbă cu oamenii. Nu a fost o întâlnire programată, nu m-am întâlnit cu nici un alt parlamentar. Eram de faţă şi cu Costi Rădulescu. Deci n-a fost o chestie aranjată. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru. Noi suntem în opoziţie şi rămânem în opoziţie şi vreau să ne facem treaba de opoziţie. Nu vrem să facem partizanate cu puterea. Au câştigat, să pună mâna să-şi pună în aplicare programul politic. Îl prefer pe Vârlan nu ca fiind mai bun decât Gigi Matei, ci pentru că este mai sensibil la necesităţile cetăţenilor, că mai stă de vorbă cu oamenii, nu stă la bere la ora 10 seara ”, a afirmat deputatul Romeo Rădulescu.

Interimarul Matei…monitorizat de liberali

Deputatul Cristian Buican a confirmat ceva mai voalat că a discutat acest aspect, dar a făcut-o în glumă, din plictiseală.

„A fost o întâlnire privată sau una publică? Vă rog să-l întrebaţi pe domnul Rădulescu dacă a fost o discuţie privată sau una publică. Dacă a fost una privată, eu nu-mi permit să deconspir discuţiile dintr-o discuţie privată. Dacă aţi ştii câte prostii se spun pe holul Parlamentului!”, a spus deputatul Cristian Buican.

Liderul PNL Vâlcea nu a negat însă că pândeşte toate mişcările primarului interimat Gigi Matei, pentru a-l avea sub control.

„Dacă tot aţi deschis discuţia, problema cu Gigi Matei este alta. Gigi Matei n-a fost votat primar, el este primar surogat. Cetăţenii Râmnicului au votat un primar care i-a dezamăgit, dar în acelaşi timp au votat şi un proiect de administrare a oraşului. Primarul înlocuitor sau surogat ar fi trebuit să urmărească ducerea la îndeplinire a proiectului administrativ votat de către cetăţenii Râmnicului. Problema e că nu face acest lucru. Nu vorbim despre reprezentantul uneia sau alteia dintre formaţiunile politice din USL, aici vorbim despre angajamentul luat de către cei care au susţinut acel proiect în faţa cetăţenilor. O să vedeţi, faptul că nu se duce la îndeplinire acel program, va conduce la o scădere foarte accentuată a încrederii populaţiei în partidele care au susţinut acel proiect administrativ. Forţele politice care au susţinut acest proiect ar trebui să ia măsuri pentru a face ca cei care conduc primăria să pună în aplicare acel proiect. Eu vreau să vă spun că dacă domnul Matei continuă să-şi facă politica personală şi nu duce la îndeplinire acest proiect, voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să-l aduc pe calea cea bună”.

În lumea reală, puciul dela Primăria Râmniculuiar fi un adevărat dezastru pentru PSD şi PNL, în condiţiile în care arestarea fostului primar liberal ar putea duce la alegeri anticipate. Conform celui mai recent sondaj efectuat de USL, luna trecută, primăria ar fi câştigată de fostul  primar Mircia Gutău care a ieşit cu 37% în intenţia de vot a electoratului din Râmnic, candidatul PSD Remus Grigorescu  a obţinut 35%, iar candidatul PDL, deputatul Romeo Răduleascu, care visează un nou mandat,  doar 26%, ceilalţi  obţinând sub 10%.

În condiţiile date liberalii nu-şi permit să facă valuri prea mari, poate două, trei bătăi de briză pentru menţinerea funcţiilor obţinute deja.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.