1,763 total views

În prima jumătate de an de mandat, Preşedintele CJ Vâlcea a reuşit “performanţa” de a “vizita” o singură dată tronsonul Pesceana – Glăvile din DJ 667A şi a nu identifica nicio soluţie de reparare, măcar.

Când “carosabilul” de pe un drum judeţean îţi încarcă striaţiile anvelopelor, în miez de iarnă, mai ceva decât cel mai desfundat drum de tarla, te întrebi cum mama naibii are ţara asta norocul de a apărea cu artere rutiere pe Google Map, dar autorităţile care trebuie să se îngrijească de ele nu le dibuiesc decât din joi în Paşte şi, mai ales, înainte de campaniile electorale.

Joi, 26 ianuarie, am constatat din nou – şi tot pe arcurile, telescoapele şi bucşile maşinii redacţiei – că Drumul Judeţean (DJ) 667 A Pesceana – Glăvile este în continuare o pseudoarteră rutieră din administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Aşa cum observaţi şi din fotografia făcută la faţa locului, e puţin probabil că primăvara sau toamna o ambulanţă sau o maşină de pompieri poate circula în siguranţă pe aici. “Drumul ăsta nu a ajuns aşa de ieri, de alaltăieri. El se distruge an de an de mai multă vreme, şi nimeni nu intervine. Când ne ducem la domnul Duicu (Iustin Duicu, PSD, Primarul comunei Glăvile), ridică din umeri şi spune că nu are voie să intervină, că este al judeţului şi că oricum nu ar avea bani să intervină să-l repare. Anul trecut au ştiut să ne ceară voturile şi pentru Consiliul Judeţean. Din zona asta au luat pe puţin 3.000 de voturi. Anul trecut doar cei de la Apele Române au lucrat ceva la albia Pescenei şi mai puţin la mal, asta abia câteva zile prin toamnă. De atunci, nimic”, ne-a spus un localnic din Glăvile în timp ce noi ne uitam miraţi la semnele de circulaţie ce arătau că, într-adevăr, suntem pe un drum judeţean, dar într-o zonă în lucru. În lucru imaginar, evident.

Ultima reparaţie, de ochii lumii, făcută prin 2013, pe vremea lui Cîlea

Ultima oară când CJ Vâlcea s-a ostenit să facă un demers oficial în ce priveşte artera “rutieră” a fost în luna aprilie a anului trecut, atunci când a aprobat, în plen, proiectul tehnic pentru “Lucrări de punere în siguranţă a DJ 677 A Creţeni – Pesceana – Şirineasa, Km 18+300, comuna Glăvile, judeţul Vâlcea”. Alocarea de bani a rămas, bineînţeles, pentru… când vor fi bani. Foarte probabil, investiţia va fi bugetată şi în 2017 de CJ Vâlcea, dar asta nu reprezintă o granţie că va fi şi executată. Chiar dacă a fost ales în funcţie în iulie 2016, Constantin Rădulescu, actualul Președintele PSD al CJ Vâlcea, ştie de halul în care se prezintă drumul. Drept dovadă, în ședința din 23 septembrie 2016, Constantin Rădulescu informa aleşii judeţului că pe 6 septembrie a inspectat, împreună cu conducerea RAJDP Vâlcea, artera de circulaţie cu pricina. În momentul respectiv, şeful judeţului a solicitat ABA Olt să intervină pentru regularizarea albiei râului Pesceana pentru a fi preîntâmpinată întreruperea circulaţiei în eventualitatea afectării platformei DJ 677A. Sursa acestei informaţii o reprezintă punctul trei de pe ordinea de zi a şedinţei amintite. De atunci, însă, tăcere.

Până când îşi aminteşte Costi Rădulescu de zona calamitată situată în miezul judeţului pe care îl conduce (îl conduce, oare?), mai spunem că ultimele reparaţii ale DJ 667A le-a făcut RAJDP prin 2013, când încă trăia fostul preşedinte Ion Cîlea, tot pesedist. Numai că au fost superficiale, gurile rele susţinând, la vremea respectivă (a se consulta arhiva presei locale) că fondurile alocate de CJ au ajuns mai mult prin conturile firmuliţelor unor băieţi deştepţi, unii dintre ei şi cu ceva convingeri social-democrate. Cel puţin după buget.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.