Loading

Spuneam recent că primarii de comune care fac lucruri bune pentru comunitățile lor sunt adesea extrem de criticați de un „gâgă – localnic șef”, dar cu un cont (poate mai multe!) fals și nu cu adevărata sa identitate.

Dacă în articolul anterior am făcut această remarcă cu privire la primarul comunei Bujoreni – George Gîngu, PNL, acum facem referire la primarul comunei Mateești – Cosmin Anghelescu, PSD, un tânăr ambițios care deși se află la primul mandat demonstrează zi de zi că se poate. Fără a-l ridica în slăvi, acest nou primar a schimbat fața comunei din primul an, devenind extrem de repede apreciat de toți colegii din Primărie, dar și de localnici.

Vorbim de un primar care nu stă cu mâna întinsă la șeful județului, ci își face din bugetul propriu ceea ce consideră că le lipsește sătenilor (asfalt, apă, canal, teren de sport, reabilitări școli/grădinițe, etc). Cosmin, se apleacă în primul rând asupra lucrurilor mărunte, cum ar trebui să facă toți primarii, și apoi a celor mari. Concret, dpndv, un primar trebuie să-și aranjeze prima dată comuna, ca atunci când cineva îi trece pragul să fie mândru – stații de autobuz, totemul de la intrare, iluminatul public, curățenia stradală, văruirea pomilor, continuă cu sediul Primăriei care este oglinda primarului și abia atunci poți să te apuci să atragi și fonduri europene și să te lauzi cu acest succes administrativ.

În schimb, în județul nostru, avem un procent de peste 60% cu primari care au dezastru în comună, dar care se laudă că au atras milioane de euro fonduri europene, în timp ce cetățenii stau în ploaie și așteaptă autobuzul, panoul de graniță cu următoarea localitate este spart, ruginit sau fără lumină, mizerie încă de la intrare și lista poate continua. A, și să nu uităm, mulți dintre acești primari sunt poate și la al 3-lea mandat, dacă nu mai mult!!!

Să revenim la Cosmin, oricine îi vizualizează contul de fb va putea observa că activitatea sa de primar care este făcută public, prin această rețea de social media, este una constructivă comunității. Cel mai mic lucru pe care îl face în binele comunității îl promovează simplu, fără a obosi sau a plictisi pe cineva. Orice mică investiție este prezentată scurt și la obiect! O promovare foarte bine gândită care aduce un aport inclusiv partidului din care face parte, demonstrând că președintele acestuia a ales un candidat care face cinste în primul rând locului și apoi și partidului.

Ce a mai făcut primarul comunei Mateești ?

A promis că la începutul acestui an școlar își așteaptă elevii de clasa a I-a cu ghiozdane și rechizite achiziționate de Primărie, iar pe elevii clasei a VIII-a cu bicicletele promise pe care le vor primi tot acum la început de an.

„Începerea noului an școlar reprezintă un moment special pentru întreaga comunitate, întrucât trăim bucuria reîntâlnirii. Prima zi de școala a generat întotdeauna emoții, bucurii și amintiri, atât pentru cei care pășesc timid pentru prima data într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar. În aceeași măsură, înseamnă speranțe și emoții pentru părinți, profesori, învățători și educatori. Administrația locală din Mateești acordă o importanță deosebită educației și sănătății copiilor noștri. La finalul anului școlar trecut, absolvenții clasei a VIII-a au primit câte o bicicletă și vă asigur că această acțiune va continua în fiecare an, astfel încurajând practicarea sportului. De asemenea, în acest sens a fost construit terenul sintetic din satul Turcești, extrem de importat pentru comunitatea noastră. Școala este fundamentală pentru orice localitate. Îmi doresc ca elevii și cadrele didactice să beneficieze de cele mai bune condiții de desfășurare a procesului de învățământ și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple. Pentru că m-a preocupat întotdeauna siguranța elevilor, am considerat extrem de necesar reabilitarea gardului școlii, precum și igienizarea sălilor de clasă și a întregului spațiu școlar. Prevenirea abandonului școlar este una dintre proporțiile mandatului meu și voi acorda tot sprijinul elevilor care au nevoie de susținere. Astfel, pe elevii clasei întâi îi așteaptă o surpriză, anul acesta asigurându-le rechizitele necesare pentru școală. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice și personalului școlii pentru tot efortul și implicarea în educarea copiilor din comuna Mateești! Vă asigur de tot respectul și aprecierea mea. Tuturor vă urez sănătate deplină, succes în noul an școlar și cât mai multe reușite în plan profesional și personal!”, a scris Cosmin Anghelescu, primarul comunei Mateești, pe contul său de fb.

În comuna Mateești, astăzi au început clasa a I-a 32 de elevi, iar fiecare a primit câte un ghiozdan cu rechizite în valoare de 218 lei.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.