394 total views

În urma unor sesizări pe care le-am menționat într-un articol recent, în săptămâna ce urmează, ABA Olt va fi gazda unui control de la Ministerul Apelor și Pădurilor și a Corpului de Control al Prim-ministrului, privind problemele create de Băviță Daniel la nivelul instituției pe vremea cât a fost director și nu numai.

foto/saptamana.net

De când a pus piciorul în Administrația Bazinală Apa Olt, Băviță Daniel a reușit, într-un timp relativ scurt, să aducă, prin funcția pe care o deținea – director – cea mai proastă imagine acestei instituții publice prin managementul defectuos pe care a înțeles să-l întreprindă. Așa cum reiese din documentul transmis de angajați către Prim-ministrul Românie – Mihai Tudose – ministrul Apelor și Pădurilor – Doina Pană, ministrul Secretar de stat pentru Ape – Adriana Petcu, ”întreaga activitate a lui Băviță Daniel este închinată obținerii de avantaje și foloase în special material cât și de altă natură, atât pentru el cât mai ales pentru cei care l-au pus pe funcții în această instituție”.

Acuzații grave sunt aduse pentru Băviță Daniel, SC Bica SRL, SC Grup Hidrocon (societate în insolvență), Emil Nistor, ANAR, Alin Constantin – șef serviciu cadastru, ABA Olt-Priza Olt.

Mai mult, se specifică în document că atât Corpul de Control al ministerului Mediului ca și Corpul de Control al ANAR, au constatat grave nereguli, ”ilegalități comise prin modul de administrare al societății de către acest individ și acoliții lui, însă măsurile nu au fost luate pentru că aceste rapoarte au fost ținute într-un sertar de birou al unui director ANAR, aproape un an de zile”.

Băviță este acuzat și de ”activitatea pe care o depune ca șef serviciu este nulă, neefectuând controale, nu își coordonează echipa, iar la birou nu vine mai mult de o oră pe zi ( atât cât să își rezolve problemele private și ale prietenilor sau partenerilor de afaceri), ba mai mult, mai folosește alți doi angajați ai ABA Olt cu care vine și pleacă împreună”, se mai arată în conținutul sesizării.

Corpul de Control al Premierului cu siguranță va întocmi un raport ce nu va mai sta ascuns prin sertare (nu au cum să nu fie!) și atunci angajații mai au o speranță că vor rămâne fără angajatul problemă care a dat, la propriu, Administrația peste cap.

Din informațiile pe care le deținem de un control al Corpului de Control al Primului-ministru va beneficia și ANAR.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.