Loading

Aproximativ 250 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani , au participat, în perioada 1-31 iulie 2013, la  Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” (BJ) Vâlcea la  „Atelierul de Vacanţă”. Cel mai aglomerat atelier a fost cel de origami.
„Atelierul de Vacanţă” s-a aflat la a VI-a ediţie. Activităţile interactive, organizate de secţiile bibliotecii au fost o alternativă pentru copii de a-şi ocupa timpul liber. Temele propuse la ateliere, anul acesta au fost: Eco atelier; Călătorie în jurul lumii; Aqui se habla espagnol; Micul jurnalist;  Clubul de origami; Curs de limba franceză pentru începători; Curs de limba germană; Banii IQ-iniţiere în educaţia financiară; Atelierul Micul actor; Still&Multimedia; Patrimoniul oraşului meu; Să ne cunoaştem judeţul; Educaţie, armonie, dezvoltare; Prichindel. La atelierul de teatru au participat copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 18 ani. „Au venit şi din promoţiile anterioare. Au făcut exerciţii de dicţie şi au învăţat piesa „Domnul Goe”. Scopul atelierelor este de a descoperii aptitudinile şi talentele copiilor, de a face ceva util şi de a socializa. Am descoperit foarte mulţi copii talentaţi”, a spus Irina Comănescu, bibliotecar.  Mihaela Stoian, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, a participat pentru prima dată la atelierul de teatru. „E ceva nou şi frumos. Îmi place teatrul, deşi nu sunt foarte talentată. În piesa «Domnul Goe» interpretez personajul Mamiţa”, povesteşte Mihaela. Eleva a mai fost implicată într-un alt proiect al bibliotecii, „Învăţare pein dictare”,  program care s-a desfăşurat timp de un an.
Poţi să faci origami dacă ai îndemânare
La atelierul de origami a fost cea mai mare aglomeraţie. Elena Gogoaşe, bibliotecar, spune că, aproximativ 50 de copii au participat la atelier. „Noi am făcut un origami vechi care se pretează pentru copii mai mari cu vârsta de la şapte, opt ani pentru că depinde foarte mult de abilităţi. Copiii au învăţat materialele care se folosesc, cum să le taie, cum să monteze figurinele şi cum să le monteze. Aici este vorba de abilităţi, imaginaţie şi răbdare”, declară Elena Gogoaşe. Ioana  Baydak are şapte ani şi a învăţat să facă origami după primele ore de atelier. „Nu ştiam să fac nimic. La început mi s-a părut puţin complicat, dar după câteva ore am învăţat să fac piesele cu ochii închişi. Am făcut un suport de creioane cu motivele noastre populare”, ne mărturiseşte Ioana. Origami nu poate fi făcut de oricine dacă nu are îndemânare. „Din 50 de copii câţi am avut, doar 7-8 dintre ei au abilităţile necesare pentru aşa ceva”, precizează Elena Gogoaşe . Copiii care au participat la „Atelierul de Vacanţă”, luna aceasta, vor  avea, astăzi, o serbare la bibliotecă, ei arătând tot ce au învăţat, în această perioadă. În programul „Atelierul de Vacanţă” copiii au avut şi excursii, deplasări în parc, vizite la muzee, vizionări de filme. Atelierele au fost ţinute de angajaţi ai bibliotecii şi reprezentanţi din afara instituţiei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.