2,959 total views

…în acest proces administrativ implicându-se doar 12 consilieri din 23. Consiliul Local are doar un grup de consilieri care se implică cu adevărat și aceștia sunt cei de la PNL-USRPLUS, consilierii PER-PSD vedem că au rămas la modul de lucru anterior. Primarul, inițiator de proiect, a introdus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi proiectul „privind suplimentarea cotizației ce revine municipiului, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „APA Vâlcea””.

Pentru ca acest proiect să primească votul „pentru”, consilierii locali au solicitat „înaintarea rapoartelor de activitate a reprezentanților legali care au făcut parte din AGA în administrația 2016-2020, cuantumul cotizației anuale aprobate, dovada achitării acesteia, precum și efectul pe care participarea municipiului în cadrul celor două organizații l-a avut asupra râmnicenilor”.

Răsfoind proiectul de hotărâre, observăm că executivul solicită legislativului să aprobe suplimentarea cotizației cu 88.000 lei a sumei stabilite. Nimic complicat și ușor de realizat dacă ceea ce au solicitat consilierii vor și primi și toate corespund obligațiilor administrative. Acum, dpndv, observăm un mod de lucru anticipat/premeditat, cum doriți să-i spuneți, pentru că și acest proiect ne arată modul de lucru pe care executivul a înțeles să-l asigure, până acum, în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea și acesta nu este unul corect. Să nu uităm că avem ieșiri publice cu surle și trâmbiță că a fost Curtea de Conturi în control și totul este „supercurat”. Vă explicăm mai jos ce am sesizat noi cu privire la acest proiect de suplimentare a cotizației, iar Curtea de Conturi nu a văzut !!!

În „Referatul de aprobare” se arată că pentru anul 2020 vechiul Consiliu Local a aprobat și a decis de capul lui, în luna ianuarie, cuantumul cotizației – 98.000 lei –fără ca Asociația să fi stabilit prin AGA suma care-i revine de drept. A.D.I. Apa a stabilit abia în februarie cuantumul care-i revine ca și membru – 178.000 lei/an, exact ca și cel din anul 2019. Deci, edilul a întocmit un proiect care nu respecta Codul Adminsitrativ, iar CL a votat în necunoștință de cauză, ce a vrut, fără a ține cont de faptul că Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) „ADI Apa” nu se convocase și nu stabilise cuantumul. Aprobarea cotizației nu era un punct urgent, bugetul pentru anul 2020 nu se aprobase, deci ?

Ne aducem aminte de ședința din ianuarie 2020, când Gutău a transmis CL că nu a primit aprobarea AGA pentru această cotizație (deci știa, dar tot a întocmit proiect !!!) și nu știe exact cum se cheltuiesc banii, fapt ce l-a determinat să reducă la jumătate cuantumul cotizației, respectiv la, atenție!, 90.000 lei și nu 98.000 lei cum se arată în noul proiect (lucru neobservat nici de cei 12 consilieri !!!, greșeală doar de redactare, calcul ajunge la 178.000 lei !). Mai mult, în timpul dezbaterilor, consilierul Grig Crăciunescu a menționat că a solicitat în comisie un raport al ADI Apa, ca să știe cu toții ce s-a întâmplat cu cotizația din 2019, cum au fost banii cheltuiți. Gutău l-a trimis pe Ghibirdic Alexandru, city managerul de la vremea respectivă, să se ocupe de verificări și a punctat în ședință că ADI Apa a externalizat serviciul de contabilitate, iar contabila nu vrea să predea execuția de casă și nici evidența cotizației.

Și atunci, ce rost avea aprobarea cotizației nestabilită ? De ce proiectul nu a fost anulat pentru o altă dată ? Acum, edilul solicită completarea sumei cu 88.000 lei să ajungă la suma aprobată de AGA. Cu toate astea, la proiectul de suplimentare nu vedem nimic din cele mai sus expuse – un raport, un referat cu banii cheltuiți, nimic. Deci, nu cer consilierii corect documente justificative ? Ba cer, domnilor care îi criticați !!! Pentru toate acestea, întrebăm și noi : domnule primar, de ce până acum nu ați solicitat această suplimentare, mai ales că în luna martie, aprilie și iunie 2020, ADI Apa v-a transmis adrese solicitând achitarea cotizației în cuantumul stabilit în februarie 2020 ? Mai mult, Asociația a transmis și facturile aferente plăților, facturi pe care sigur le-ați acceptat la plată deși nu aveați, iată, HCL de completare a sumei !!!

Ce încercați să îndreptați, domnule primar ? Cum ați putut accepta facturile la plată fără un HCL de aprobare a diferenței de cotizație ? Cumva ați făcut și plăți pe această diferență ? Vedeți domnule primar de ce CL nu vă votează proiectele ? Consilierii actuali nu sunt, domnule primar, ca ceilalți și trebuie să înțelegeți acest lucru cât mai repede, altfel nu vă vedem bine !!! Că încercați să reparați ilegalitățile este una, iar că îi tot beșteliți peste tot este alta, în condițiile în care vedeți că aveți nevoie de ei să vă acopere „spatele”.

Cu atitudinea pe care o tot afișați ei nu o să vă ajute, dar sigur o să vă încurce și nu îi interesează că ieșiți public discreditându-i, ei își fac treaba. Că mai greșesc și ei, fiind la început și fără experiență, nu este grav, dar că dvs aveți proiecte pe ordinea de zi a ședințelor care ne demonstrează un fost mod de lucru nepotrivit, să nu spunem altfel, asta este grav !

Căutați motive să dați vina pe noul CL că el nu votează, el nu acceptă, el e împotriva bunului mers ? Dacă da, să vă gândiți că mai suntem pe aici și noi, cei care vă citim proiectele și care am fost la ședințele de CL și nu am uitat multe. Când dvs vreți să îi înjurați pe toate părțile, că nu vă aprobă proiectele, să vă gândiți înainte și pe ce subiecte faceți aceste înjurături, că iată cum ies la suparafață neregulile pe care noi nu le vom ocoli nici în această legislație 2020-2024 !!!

Hai, jos de pe cal, că se poate !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.