190 total views

În urmă cu câteva luni deputatul Eugen Neață declara printr-un comunicat remis presei că asigură reprezentanții Sindicatelor de toată susținerea lui pentru realizarea unor proiecte benefice atât locuitorilor, cât și județului Vâlcea. Iată că astăzi, întra-devăr, un astfel de proiect a devenit Lege. Este vorba de amendamentul propus de Comisia pentru Muncă și Protecție Socială asupra proiectului de Lege privind modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor maăsuri financiare.

Mugioiu și Neață, au reușit!

Un weekend întreg, deputatul Eugen Neață s-a bucurat de sprijinul președintelui Sindicatului “Sodistul”, Adrian Mugioiu, în ceea ce privește documentele care atestau poluarea remanentă asupra municipiului Râmnicu Vâlcea. Astăzi am avut ocazia să stăm de vorbă cu președintele Sindicatului ”Sodistul”, Adrian Mugioiu care ne-a marturisit că – “de la întâlnirea din data de 24 februarie pe care am avut-o cu parlamentarii vâlceni, solicitându-le să facă un amendament la Legea nr. 273/2006 și anume, introducerea municipiului Râmnicu Vâlcea pe harta beneficiarilor de reducere a vârstei standard de pensionare cu doi ani fără penalizare, nu am avut liniște. Astăzi, m-am liniștit deoarece după trei luni de așteptări de la demararea demersului pe plan local, alături de parlamentarii vâlceni adică acela de a fi beneficiarii unei legi în acest sens, când am văzut în direct pe un post național că amendamentul Neață a devenit Lege, nu am putut decât să mă bucur că munca noastră nu a fost în zadar și ne-a fost răsplătită conform tuturor așteptărilor. La întocmirea acestui raport, Comisia pentru muncă și protecție socială a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ nr. 78/15.02.2017, avizul negativ al Consiliului Economic și Social nr. 737/14.02.2017, avizul favorabil al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și problemele minorităților naționale nr. 4c-5/231/17.05.2017 și punctul de vedere negativ al Guvernului nr. 459/11.04.2017. Deci, am urmărit în detaliu fiecare pas al acestei munci depuse de mai bine de doi ani de zile și care astăzi cu implicarea deputatului Eugen Neață, din februarie și până acum, avem o Lege pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă. Deși nu toate forumurile decisive au dat aviz favorabil, iată că astăzi avem o Lege și în favoarea râmnicenilor și sunt mândru că am putut să fac toate demersurile necesare în acest sens, este adevărat, cu ajutorul parlamentarilor din județul nostru. Nu pot decât să multumesc, prin intermediul publicației dumneavoastră, atât dumnealor cât și celor care astăzi și-au exprimat votul pozitiv în plenul Camerei Deputaților adică, celor care au înțeles că vâlcenii au trăit într-un mediu de poluare și trăiesc într-un mediu poluant remanent.”
În altă ordine de idei, vom urmări îndeaproape evoluția în activitatea de parlamentar a deputatului Eugen Neață, iar când este de felicitat, il vom felicita, iar când este de criticat, il vom critica!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.