808 total views

Iodimed/Misăilă – afaceri cu iz penal în Vrancea lui Oprișan și acum și în Vâlcea lui Rădulescu. Acesta este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la spălare de bani, în aprilie 2016, și se pare că încă este în control judiciar. La Tribunalul Neamț se află în lucru dosarul nr. 1664/103/2016/a18 – din 12.03.2018, departament – secția penală, obiect – verificare măsuri preventive art. 208 NCPP, categorie – penal, stadiul procesului – fond, Misăilă Dan Gheorghe având calitatea de inculpat, alături de ceilalți și care împreună alcătuiesc grupul infracțional.

Printr-un comunicat de presă, s-a dat publicității câștigătorul contractului de concesiune a terenului în suprafață de 1472 mp pe care urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora. Așadar, se propune construirea unui centru de radiodiagnostic și radioterapie. La anunțul licitaţiei au răspuns trei ofertanţi, iar câștigătorul final este SC Iodimed SRL cu strânse legături PSD-iste. Nimic neobișnuit până acum și chiar ne bucurăm de intenția conducerii. Un astfel de centru este binevenit în județul nostru.

Dar, acum, știind câștigătorul, am făcut câteva verificări, și asta, trebuie să recunoaștem, datorită fostului edil vâlcean – Emilian Frâncu cel care susține, pe contul personal de socializare, că „pare o mare țeapă” . Ne permitem, în urma verificărlor, în spațiul ce urmează să facem o deschidere a celor ce vom publica despre faimoasa și prestigioasa” SC Iodimed SRL.

În primul rând, acest articol este un prim mare semnal de alarmă, ce vine în atenția conducerii CJ Vâlcea, în speță președintelui Constantin Rădulescu, și căruia, cu această ocazie, îi solicităm ca de urgență să rezilieze contractul de concesiune atribuit SC Iodimed SRL. Și încercăm să ne imaginăm, cu greu de altfel, că Rădulescu nu știe cu cine a semnat acest contract și îi dăm o șansă să facă singur verificările pe care noi le-am făcut. După, așteptăm tot la fel de urgent, un comunicat de presă în care să facă public ori rezilierea parteneriatului ori alte lămuriri ce se impun obligatoriu.

Altfel spus, la o simplă căutare pe internet, a celui/celei care reprezintă această societate, se poate observa „prestația de calitate” pe care o asigură în colaborările cu terți. Momentan nu vom publica informațiile cele deja înmagazinate, dar deschidem seria articolelor cu un scurt istoric al SC Iodimed SRL.

Presa din Vrancea ne-a dat o mână de ajutor titrând, în decembrie 2018, despre o achiziție identică a celor de la Iodimed cu cea de la Vâlcea – unde suprafața terenului solicitată este de 1500 mp cu un cost 6-8 milioane de euro, iar la Vâlcea suprafața terenului este de 1472 mp cu un cost tot de 6-8 milioane euro și tot pentru un centru medical de radiodiagnostic și radioterapie.

Primul istoric al SC Iodimed SRL

Societatea primește în județul Neamț număr de ordine la Registru Comerțului – J27/349/2014, CUI 33281018, sediu social în municipiul Piatra Neamț și este societate cu răspundere limitată, dar care este radiată în 7 august 2018 pe motiv de schimbare sediu în alt județ. Noua înregistrare a societății se face în Sector 2 București în 7 august 2018 și primește număr de ordine J40/11373/2018. Atât în prima înregistrare cât și în a doua societatea este reprezentantă de Misăilă Elena-Dinuță. Mai multe detalii despre această „afaceristă” care are deja alt gen de contracte pe piața vâlceană, în altă ediție.

Presa de Vrancea despre SC Iodimed SRL

Iodimed SRL este o societate înființată în anul 2014, în Piatra Neamț, cu sediul actual în București și cu o istorie „zbuciumată”. De atunci și până acum niciodată nu a făcut vreun profit, chiar dacă în scrisoarea de intenție ne spune cum că are bani mulți de cheltuit și estimează că investiția din Vrancea poate ajunge chiar până la 8 milioane de euro! Iodimed are și o statistică a bolilor oncologice în județul Vrancea. Societatea nu ar fi la prima încercare de acest gen. În 2014, administratorul și unicul acționar de atunci, Florin-Mircea Nacu, făcea vorbele cu autoritățile din Piatra Neamț pentru o construcție similară pe lângă spitalul din localitate. Era vorba despre „construire sediu birouri, spaţii comerciale, farmacie, cabinete medicale, laboratoare analize medicale”. Actuala reprezentantă a societății, Elena-Dinuța Misăilă (44 ani) a intrat în Iodimed în 2016, ca administrator al Green Top SRL, astfel că Iodimed era deținută de doi asociați: Nacu și firma respectivă. O lună mai târziu Nacu pleca din societatea Iodimed, păstrând doar funcția de administrator. Anul trecut, (n.r. – 2017) Nacu a fost revocat și din funcția de administrator, unde apar numele doamnelor Misăilă Elena Dinuța și Misăilă Elena-Mauna (cel mai probabil mama)”.

Cine este Misăilă Elena Dinuța?

Este soția omului de afaceri Dan Gheorghe Misăilă, care prin rechizitoriul nr. 24/D/P/2015 din 17.06.2016 emis de Parchetul de pe lângă ICCJ-DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional și evaziune fiscală în formă continuată. În perioada 2013-2015 Misăilă a aderat la gruparea infracțională organizată de către Trifan George și Trifan Vasile și s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de către aceștia, degrevării ilegale a firmei SC GES SRL, al cărei asociat și administrator era, de la plata sumelor datorate la bugetul de stat, înregistrând în contabilitatea societății comerciale respective achiziții cu caracter fictiv în sumă de 27.074.295 lei, în scopul degrevării ilicite a societății respective de la plata taxelor și impozitelor datorate. Și asta nu e tot!!!

Cine este Nacu Florin?

„Naţional” îl prezintă pe interlopul Florin Nacu ca pe un tânăr ţigan de 21 de ani, băiatul lui Nicolae Nacu, alias “Bulae”, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Olteniţa, astăzi în mare “deranj” financiar. Florin Nacu, adevăratul ex-iubit al Dianei Gureşoaie (presa l-a creditat pe tatăl acestuia drept “drăguţul” gelos al starletei), are 21 de ani şi este cel mai mare copil al familiei Nacu. În urmă cu câţiva ani, familia Nacu era ultra-înstărită, îmbogăţindu-se din comerţul cu fier vechi şi cupru. Ca să se ştie în oraş cine e “jupânul”, Nacu senior le-a cumpărat odraslelor sale două maşini de fiţe. Când Florin a împlinit 19 ani, el s-a ales cu un Ferrari. Băiatului cel mic, Gordon Nacu, tata i-a cumpărat un Lamborghini. Toate bune şi frumoase până când „afacerea” cu fier vechi nu a mai mers. Chiar şi implicat în mai multe domenii de activitate, Nicolae Nacu s-a ales cu nişte dosare penale. În 2010, clanul Nacu a intrat în faliment, la fel şi relaţia dintre Florin şi Diana. În vara acelui an, Nicolae Nacu a fost arestat de Tribunalul Prahova, pentru 29 de zile, din cauza unor balastiere ilegale, din care s-a turnat fundaţia autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. “Bătrânul” a fost eliberat după 20 de zile, dar “Naţional” a descoperit că “Bulae” are în spate o „coadă” de datorii, care însumează aproximativ 10 milioane de euro: 5 milioane de euro la Banca Transilvania, 200 de miliarde de lei vechi la stat şi, mai multe zeci de miliarde de lei vechi la cămătarii din zonă, pentru ultimele dintre ele alegându-se cu vătămări corporale. Locuitorii din Olteniţa povestesc că, în momentul în care firmele de leasing au descins în oraş, pentru a ridica maşinile clanului Nacu, urbea s-a blocat de-a dreptul. Peste 20 de tiruri, Ferrari-ul sau Lamborghini-ul au fost ridicate pe platforme, în timp ce rromii jeleau de mama focului. Atunci l-a părăsit şi Diana pe Florin a lui “Bulae”. Nicolae Nacu zis și Regele balastierelor, tatăl lui Florin Nacu, este anchetat pentru o fraudă de 1,8 milioane de euro.

Știe Rădulescu în ce s-a băgat sau nu? Noi credem că da! Nimic nu se face la voia întâmplării!

De ce am spus că ne vine greu să credem că Rădulescu nu a știut cu cine a încheiat parteneriatul concesionării terenului pentru construcția centrului medical? Pentru că se nasc întrebări de bun simț, cum ar fi:

– de unde a știut Rădulescu ce suprafață de teren trebuie atribuită pentru un astfel de centru medical și ce cost ar avea o astfel de construcție, decât dacă nu ar fi avut discuții prealabile cu reprezentanții Iodimed?

– suprafața de teren atribuită este cea cu probleme penale care face obiectul unor sesizări la DNA de prin 2012 și are legătură cu un anume Marian Stoica?

– încearcă Rădulescu să acopere „nereușita” și mult dorita „igienizare” de către municipiu în curtea Maternității și care l-ar fi pus în „legalitate” pe același Stoica, așa cum mass-media locală a precizat în nenumărate rânduri, chiar și în 2017?

– are Rădulescu un raport de evaluare din care reiese costul construcției?

– cine este persoana din imagine care semnează acest parteneriat, care nu este menționat în comunicatul de presă, dar bănuim că reprezină interesele Iodimed?

În Vrancea, lui Marian Oprișan (colegul de partid al lui Rădulescu) acest evazionist Misăilă, care își împinge consoarta în fața afacerilor, i-a servit o scrisoare de intenție în care îi solicită el atribuirea unei suprafețe de teren de 1500 mp și tot el vine și cu valoarea totală a investiției ce s-ar ridica chipurile la 6-8 milioane de euro.

La Vâlcea, lui Rădulescu Constantin, același Misăilă nu-i prezintă o scrisoare de intenție, nu vine cu propuneri, nu vine cu nimic, dar al nostru președinte știe tot ce trebuie pentru acest centru medical. Se pare că „marea” afacere cu iz penal s-a gândit cu ceva timp în urmă, intuim despre ce ar fi vorba, dar în ediția următoare.

Miroase rău domnule președinte!

Vom reveni!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.