343 total views

După 25 de ani de la revoluţie, stoeneştenii sunt invitaţi să petreacă cu mic cu mare la Ziua dedicată comunei. Aceasta este organizată, duminică 12 iulie, sub egida “Pe fir de borangic”, datorită păstrării unui meşteşug vechi în localitatea Stoeneşti, acela al prelucrării borangicului şi transformării lui în constume populare.

GDAflat în cel de-al treilea an de mandat, primarul Dumbravă a reuşit să-şi ducă la îndeplinire o altă promisiune făcută locuitorilor în campania electorală, aceea de a stabili şi organiza o zi festivă consacrată comunei. “Nu am reuşit să organizăm o zi a comunei până acum, datorită faptului că noi nu aveam un centru civic. Aşa cum v-am spus în nenumărate rânduri, când am venit la Primărie, nu am găsit decât mărăcini. Nu puteam să organizăm nimic, până nu aveam un spaţiu adecvat unei astfel de manifestări”, susţine edilul.

Evenimentul va debuta cu parada portului popular, pe ritmul fanfarei “Gabriel Chaborschi”, urmat de deschiderea oficială, unde sunt aşteptaţi peste 100 de invitaţi – politicieni locali, consilieri judeţeni, directori de instituţii, colaboratori, primari, prieteni apropiaţi – dorind să-i aibă alături fiind prima ediţiei a acestui eveniment.
Invitaţi de marcă la prima ediţie “Pe fir de Borangic” sunt cântăreţii de muzică populară, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian. Pe lângă aceştia îşi vor mai da concursul pe parcursul zilei – Ansamblul “Glasul Otăsăului”, Ansamblul “Mioriţa”-Vaideeni, Ansamblul “Nedeiţa”-Tomşani, Ansamblul “Moştenitorii”-Pietrari.

Începând cu orele 13.00 şi 15.00, Rapsodia Vâlceană va susţine un concert , iar de la 15.30, îndrăgitul şi cunoscutul cântăreţ de muzică populară, Constantin Enceanu va urca pe scena amenajată în Centru Civic pentru a –şi da concursul. După îndrăgitul cântăreţ va mai urca pe scenă – Marcela Fota şi Violeta Nicoleta Constantin. Seara, spectacolul va continua începând cu orele 20.15 cu un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian, după care tinerii o vor putea asculta pe cunoscuta cântăreaţă de muzică uşoară, Amna. Evenimentul se va încheia la miezul nopţii, cu un spectacol de focuri de artificii.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.