299 total views

….doi ani cu suspendare, joi 6 iunie, pentru instigare la abuz în serviciu. Super echipă sudată la Primărie – consilierul la fel ca primarul…

Ca să vă faceți o idee despre cât de performantă este administrația Gutău și cât de bun primar este acesta, gândiți-vă că pachetul oferit lui Tudor Pendiuc, 100% din bani publici, sau recent condamnatului Tudor Pendiuc, este cu mult mai mare decât ceea ce a oferit același primar performant, Mircia Gutău, USR-ului și implicit celor 11.700 de râmniceni. Pentru Pendiuc s-a găsit un salariu și o locuință, dar pentru USR nici măcar un amărât de sediu. În concluzie, cei 11.700 de râmniceni nu merită nimic din partea edilului. În schimb, Pendiuc are „credit deschis” la primarul Gutău.

Tudor Pendiuc este și astăzi consilierul primarului Gutău Mircia si va rămâne, cu siguranță, și după această condamnare. Care este contribuția lui Pendiuc  în bunul mers administrativ al municipiului din funcția de consilier al primarului, nu știm. Dar, că nimeni nu-l vede pe nicăieri, asta știm! Că a primit chiar locuință de servici, și asta știm! Că primarul Mircia Gutău nu spune un cuvând despre el, ca și aport adus din consilierea pe care i-o oferă, și asta știm!

Poate ne spune Mircia Gutău ce face prin Primăria Râmnicului acest lider externalizat de Argeș și „decapitat politic de DNA”

„Curtea de Apel Piteşti a înlăturat soluţia de achitare dispusă de instanţa de fond faţă de Pendiuc şi de celălalt inculpat din dosar, Florentin Mircea Branişte. Tribunalul Argeş hotărâse, pe 29 iunie 2018, achitarea lui Tudor Pendiuc, precum şi a celuilalt inculpat din dosar, Florentin Mircea Branişte, fost director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, acuzat de abuz în serviciu.

Pendiuc a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2017, în acelaşi dosar fiind deferit justiţiei şi Florentin Mircea Branişte. Procurorii l-au acuzat că l-a instigat pe subordonatul său, pe atunci director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, să asfalteze un drum către vila secretarei sale.

Fostul social-democrat Tudor Pendiuc a mai fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, pentru fapte de corupţie într-un dosar privind concesionarea transportului public. El a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri”, menționează g4media.ro

 „Înlătură soluţia de achitare dispusă faţă de inculpaţii Pendiuc Tudor şi Branişte Florentin Mircea. În baza art. 47 din Cp rap. la art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 din Cp cu aplic art. 75 alin. 2 lit. b din Cp condamnă pe inculpatul Pendiuc Tudor la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp. În baza art. 65 alin. 1 din Cp interzicere inculpatului Pendiuc Tudor exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Cp ca pedeapsă accesorie. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş”, decizia Curții de Apel Pitești.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.