248 total views

• Avocatul s-a plând în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea că este victima determinării co-preşedintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, de a-l înlătura din AGA CET Govora

Petre-Grigore

Conştient că are puţine şanse de a nu fi revocat din calitatea de reprezentant al acţionarului unic Judeţul Vâlcea în AGA CET Govora, avocatul a ţinut un discurs concis, dar presărat şi cu lamentări slab argumentate. În final, chiar l-a compătimit ironic pe vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, că nu are ce face şi trebuie să execute ordinul politic dat de Cristian Buican.
“Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o în aceste nouă luni de zile, timp în care cu onoare mi-am îndeplinit atribuţiile de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor. Ce se scrie în expunerea de motive că s-ar fi emis de către AGA acte succesive fără aprobarea Consiliului Judeţean Vâlcea, sunt total abureli, întrucât acestea se publică în Monitorul Oficial şi toţi cei care sunt de bună-credinţă pot verifica dacă am încălcat vreodată vreo hotărâre a Consiliului Judeţean. Asta nu s-a întâmplat! Două lucruri, în schimb, nu-mi pot fi imputate mie şi niciodată nu o să-mi fie imputate pentru că nu sunt argumente. Unu: nu m-am lăsat corupt de anumite interese obscure, mai ales cele politice. Doi: am dovedit loialitate faţă de comunitate. Nu uitaţi că în CET, în perioada cât am fost eu acţionar AGA, s-a realizat transferul de la CEO (carierele de lignit de la Berbeşti şi Alunu – n.r.) şi s-au dus nişte lupte crâncene pe care dumneavoastră probabil nu le ştiţi. Intrarea în insolvenţă a CET Govora era de atunci preconizată. Acela era planul A. S-a terminat planul A şi s-a trecut la planul B, începând cu înlăturarea lui Mihai Bălan de la conducerea CET şi este în derulare. CET a raportat în ultimele şase luni că este o societate pe profit şi am prezentat această situaţie de care nimeni nu vorbeşte. După alegerile din 2016, eu sper să nu intre în insolvenţă şi să facă jocurile obscure ale unor politicieni. Ar fi trebuit cinstit, fiindcă suntem între noi, în expunerea de motive să treceţi: Grigore Petre nu e agreat de Cristi Buican. Punct! Domnule preşedinte, ştiţi foarte bine, că am colaborat foarte intens cu dumneavoastră, de două-trei ori pe săptămână eram în birou la dumneavoastră şi discutam toate problemele CET-ului. Eu oricum vă mulţumesc. Ştiu că nu aveţi încotro.  Mulţumesc totuşi pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o şi m-aţi desemnat reprezentant totuşi pentru nouă luni de zile, în AGA. Urmează, probabil, să desemnaţi pe altcineva şi acel cineva sper să dea dovadă de multă loialitate faţă de comunitate”, a spus consilierul judeţean independent Petre Grigore.

Grupul consilierilor judeţeni PSD: “Demersul PNL, unul dubios sau obscur!”

De parcă s-ar fi contaminat de la conferinţa judeţeană de alegeri de la mijlocul lunii august, cu sindromul abandonului competiţiei democratice, grupul celor 12 aleşi PSD din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, cărora li s-au adăugat şi cei trei consilieri “independenţi” (în baza HG 55/2014) au părăsit sala de plen în momentul în care şedinţa ordinară a ajuns la punctele 22 şi 23 de pe ordinea de zi. Acestea vizau revocarea lui Grigore din AGA CET Govora şi numirea altui reprezentant al CJ, penelistul Remus Petrescu, stabilit prin vot în biroul judeţean al PNL Vâlcea încă de vineri, 28 august. Asta în condiţiile în care, cu o zi înainte, se vorbea de stabilirea unui candidat propriu.
Printr-un comunicat remis presei înaintea şedinţei, grupul PSD şi-a motivat decizia de a renunţa la nominalizarea unui candidat propriu şi a părăsi sala de şedinţe printr-un “semnal de alarmă” şi “rezervă” manifestată faţă de “un demers care poate fi caracterizat ca fiind cel puţin dubios al actualei majorităţi PNL-PDL”.
“Demersul liberalilor pedelişti din Consiliul Judeţean este unul care în opinia noastră ridică multe semne de întrebare. Suntem de acord cu schimbarea domnului Petre Grigore din AGA de la S.C. CET Govora S.A., însă în baza unor argumente foarte clare pe care le vom solicita a ni se prezenta în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean! Argumentele pentru care nu dorim să luăm o decizie în pripă şi insuficient prezentată cu detalii foarte clare sunt extrem de simple: (…)
1. În urmă cu aproximativ 9 luni, aceiaşi liberali şi pedelişti din Consiliul Judeţean l-au votat unanim pe domnul Petre Grigore în AGA la CET Govora. Prin urmare, ne întrebăm, care sunt motivele care l-au făcut doar în 9 luni indezirabil pentru PNL-PDL pe domnul Petre Grigore. Ne întrebăm acest lucru şi o spunem foarte clar că îl considerăm pe domnul Petre Grigore părtaş şi responsabil direct de toate măsurile întreprinse de reprezantanţii PNL Vâlcea în această perioadă la CET Govora.
2. Cum se face că la punctul 2 de pe Ordinea de zi, în informarea pe care o prezintă domnul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Gheorghe Păsat, spune că este mulţumit de colaborarea cu actuala conducere a CET Govora şi AGA. (…)
3. Cum se face că după ce la punctul 2 activitatea reprezentantului Consiliului Judeţean Vâlcea în AGA la S.C. CET Govora S.A. este apreciată, pentru ca la punctul 22 să se solicite revocarea mandatului, iar la punctul 23 desemnarea unui alt reprezentant?
Având în vedere situaţiile prezentate, grupul de consilieri ai PSD din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, la punctele 22 şi 23 vor părăsi sala de vot, întrucât nu doresc să devină parte a unui demers care ridică atâtea semne de întrebare şi poate fi catalogat ca unul dubios sau obscur”, se arată în comunicatul remis presei luni, 31 august.
Adrian PANĂ

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.