Loading

Astăzi a avut loc ședinta ordinară a Consiliului Local, ședință la care au fost prezenți toți consilierii aleși, mai puțin consilierul local Claudia Banu care, în urma scrutinului pentru alegerea parlamentarilor, din 6 decembrie 2020, a fost aleasă Senator, și astfel și-a pierdut mandatul de consilier municipal. Din motive bine întemeiate, nu are rost să ne mai spunem punctul de vedere cu privire la modul în care această ședință s-a dezbătut, pe parcursul a aproximativ 2 ore. Cine este interesat poate viziona toată ședința postată în conținutul acestui articol, iar pentru detalii suplimentare și o mai bună înțelegere vă oferim mai jos explicația consilierilor majoritari.


https://www.facebook.com/primariavl/videos/382537926155052


„Întrucât punctele de la 1 la 14, precum și punctele 16 și 17 au fost dezbătute în ședința Consiliului Local din data de 26.11.2020, când primarul, secretarul și staff-ul tehnic au părăsit sala de ședință, astăzi am solicitat ca aceste puncte să nu mai fie dezbătute. Noi nu am venit în Consiliul Local pentru a ne preface că muncim.

Hotărârile respective au fost adoptate o dată, iar faptul că edilul și aparatul său de specialitate sfidează râmnicenii, plecând din ședință, nu ne privește. Toate punctele de pe ordinea de zi importante și cu impact pentru cetățeni au fost votate în unanimitate de către Alianța pentru Râmnic în ședința din data de 26.11.2020. Mai mult decât atât, consilierii PNL și USR PLUS au adus amendamente importante pentru a îmbunătăți proiectele depuse spre analiză.

Cu privire la acuzațiile pe care edilul ni le-a adus în ședința de astăzi, menționăm că am atașat în postare și fotografii cu cele mai importante trei hotărâri ale Consiliului Local din ședința din 26.11.2020 (reducerea impozitului pe clădiri pentru domeniul HORECA, aprobarea studiului de fezabilitate cu privire la extinderea rețelei de gaze și aprobarea bugetului pentru achiziționarea tabletelor pentru elevi). Doar pentru că primarul nu a fost prezent, nu înseamnă că noi nu ne-am făcut treaba și nu am votat pentru râmniceni.

Pentru punctele de la 31 la 34 de pe ordinea de zi, comisiile de specialitate s-au întrunit și au avizat respectivele proiecte, acestea fiind amânate pentru dezbatere în ședința de Consiliu Local din data de 26.11.2020, întrucât procedura de vot secret nu s-a putut desfășura în lipsa secretarului și a staff-ului tehnic. Astăzi am reușit să adoptăm aceste hotărâri, prin vot secret, întrucât secretarul și staff-ul tehnic au fost prezenți pe întreaga durată a ședinței.

Pentru punctele 35 și 36 de pe ordinea de zi, comisiile s-au întrunit și au avizat respectivele proiecte, însă s-a decis amânarea acestora pentru o ședință ulterioară, când Consiliul Local va fi în formulă completă.

Pentru restul punctelor de pe ordinea de zi, comisiile de specialitate nu s-au întrunit, întrucât edilul nu a pus la dispoziția consilierilor toată documentația necesară avizării proiectelor în cunoștință de cauză. Președinții comisiilor de specialitate, membri ai Alianței pentru Râmnic, au solicitat Serviciului Administrație Publică Locală, Reglementări și Arhivă toată documentația necesară. Marți 15 decembrie, am primit un răspuns din partea acestui serviciu prin care ne-a informat că în termen de 10 zile vom primi aceste documente. După ce le vom primi, vom discuta și vom analiza aceste proiecte, cu toate documentele pe masă, așa cum este normal și firesc.

Noi nu votăm la comandă și în lipsa informațiilor necesare, precum s-a întâmplat până la intrarea noastră în Consiliul Local. Noi votăm pentru dezvoltarea orașului Râmnicu Vâlcea și pentru bunăstarea locuitorilor din orașul nostru. Speram că primarul și aparatul său de specialitate vor înțelege acest lucru și că vor trata Consiliul Local cu respect și profesionalism, punându-i la dispoziție toate documentele și informațiile necesare, așa cum este prevăzut în Codul Administrativ”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.